(VIDEO) Ruski vojaki našli kemično skladišče teroristov v Dumi! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ruski vojaki našli kemično skladišče teroristov v Dumi!

(VIDEO) Ruski vojaki našli kemično skladišče teroristov v Dumi!

Po poročanju ruske televizije Zvezda so ruski vojaki v sirskem mestu Duma našli skladišče substanc, potrebnih za proizvodnjo kemičnega orožja, je sporočila ruska televizija Zvezda.

“Najdeni substanci, kot sta tiodiglikol, dietanolamin, sta nujno potrebni za pridobivanje žveplovega in azotatega iperita. V skladišču so našli tudi balon s klorom, enak tistemu, ki so ga teroristi uporabili, da so zrežirali lažne zgodbe z visoko naklado“, poroča omenjeni televizijski kanal.

Televizijski kanal Zvezda je poročal, da je bilo skladišče narejeno v kleti stanovanjske zgradbe. Po besedah strokovnjaka enote za radiacijsko, kemično in biološko zaščito Alexandra Rodionova, so laboratorij uporabljale teroristične organizacije, ki so imele mesto Dumo pod nadzorom.

Prejšnji teden je sirsko-arabska tiskovna agencija Sana sporočila, da je sirska vojska v naselju Aftris v Vzhodni Guti našla skladišče z opremo, potrebno za pripravo strupenih substanc.

Zahodne države so obtožile Damask za kemični napad na Dumo v Vzhodni Guti, kar je Združenim državam Amerike, Veliki Britaniji in Franciji služilo kot izgovor za raketni napad na Sirijo 14. aprila.

Inšpektorji Organizacije za prepoved kemičnega orožja so včeraj prispeli v Dumo, da bi raziskali navedbe o kemičnem napadu, ki se je zgodil 7. aprila.

Sirija in Rusija negirata uporabo kemičnega orožja, ruske oblasti pa so celo obtožile Veliko Britanijo, da je pomagala inscenirati kemični napad.

Duma je bila zadnje oporišče upornikov v Vzhodni Guti, ki so se predali dan po domnevnem napadu s kemičnim plinom.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)