Andrej Magajna in Milan Balažic na volitve združeno s Stranko Novi socialdemokrati – TOPNEWS.si

Andrej Magajna in Milan Balažic na volitve združeno s Stranko Novi socialdemokrati

Andrej Magajna in Milan Balažic na volitve združeno s Stranko Novi socialdemokrati

Stranko Novi socialdemokrati, v katero sta za zdaj združeni Krščanski socialisti Slovenije in Gibanje Nova prihodnost, bodo predstavili jutri. Kot vse kaže, pa naj bi se stranki pridružile še nekatere stranke, med drugim Davkoplačevalci se ne damo več Vilija Kovačiča, povabili pa naj bi vse stranke takoimenovanega novega bloka. “Gre za resno in odgovorno politično alternativo vladajoči politično-tajkunski eliti in po njeni podobi ukrojeni državi. Naloga nove stranke je združiti moči vseh podobno mislečih strank v močni predvolilni koaliciji in enotni listi za drugačno Slovenijo”.

milan balazic

Stranka je sicer že registrirna v Ajpesu. Kot piše v vabilu na tiskovno konferenco, je stranka Novi socialdemokrati (NS) nastala z združitvijo stranke Krščanski socialisti Slovenije, pod vodstvom Andreja Magajne, gibanja Nova prihodnost, pod vodstvom dr. Milana Balažica in skupine iz sedaj razpadle Združene levice, pod zastopstvom delegata Saša Mikliča.

“Združitveni kongres je potekal 5. aprila 2018 v Ljubljani, novo oblikovana stranka pa je bila na Ministrstvu za notranje zadeve RS registrirana 13. aprila 2018. Ideja moderne evropske socialne demokracije je na slovenskih tleh tlela že dolgo. Nazadnje se je to dogajalo v prelomnih letih slovenske demokratizacije in osamosvajanja. Vendar ta projekt ni ohranil prvotno smer in socialdemokratsko ime so si neupravičeno prilastili tej ideji povsem tuji politični stremuhi. Tako v Sloveniji še danes nimamo opravka z normalno levico, saj obstoječo kvazi-levico sestavljajo politični predstavniki bivšega režima, globoke države, tajkunskega kapitala in bančnega kriminala belih ovratnikov.

V Sloveniji nimamo evropske socialne demokracije. Zato ustanovitev stranke Novih socialdemokratov ni ustanovitev še ene istorodne stranke več, v času pred parlamentarnimi volitvami. Kot bo pokazala Programska deklaracija, ki jo bomo predstavili na novinarski konferenci, gre za resno in odgovorno politično alternativo vladajoči politično-tajkunski eliti in po njeni podobi ukrojeni državi. Naloga nove stranke je združiti moči vseh podobno mislečih strank v močni predvolilni koaliciji in enotni listi za drugačno Slovenijo”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)