Trump neusmiljen do migrantov: Ukinil politiko “ujemi in spusti” – TOPNEWS.si

Trump neusmiljen do migrantov: Ukinil politiko “ujemi in spusti”

Trump neusmiljen do migrantov: Ukinil politiko “ujemi in spusti”

Predsednik ZDA Donald Tramp je podpisal memorandum, s katerim ukazuje ukinitev politike do imigrantov, bolj znane z imenom “ujemi in spusti”, ki je omogočala spustitev migrantov iz pripora do sprejema sodne odločitve glede imigrantskega statusa.

Jeff Sessions, generalni državni tožilec

Jeff Sessions, generalni državni tožilec

V okviru memoranduma, ki ga je podpisal Trump, je šef Bele hiše od ministra za obrambo Jimmyja Matisa zahteval, pripravi spisek vojaških objektov, ki bi jih lahko uporabili za pripor migrantov.

Generalni državni tožilec Jeff Sessions je pospešil pozive glede kazenskega pregona imigrantov, ki ilegalno vstopajo v Združene države Amerike in tako okrepil serijo ostrih izjav o imigraciji, ki jo je Trumpova administracija objavila prejšnji teden.

Sessions je opozoril na povečano število ilegalnih prehodov, ki se približuje številki iz časov vladanja bivšega ameriškega predsednika Baracka Obame in povedal, da je ukazal pisarnam Državnega tožilstva v bližini jugozahodne meje ZDA, da kot prioriteto postavijo primere proti imigrantom, ki poskušajo prvič vstopiti v Združene države Amerike.

Ko bodo ti imigranti enkrat obtoženi za ilegalni vstop in bodo določeni za deportacijo, lahko končajo v dolgoletnem zaporu, če bodo ponovno poskušali vstopiti na ozemlje ZDA.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)