Bela hiša: Nove sankcije potrjujejo, da se nihče ni bolj močno zoperstavil Rusiji kot Trump – TOPNEWS.si

Bela hiša: Nove sankcije potrjujejo, da se nihče ni bolj močno zoperstavil Rusiji kot Trump

Bela hiša: Nove sankcije potrjujejo, da se nihče ni bolj močno zoperstavil Rusiji kot Trump

Najnovejše sankcije, ki jih je sprejel ameriški predsednik Donald Trump proti Rusiji demonstrirajo njegovo močno vodstvo in jasno sporočilo, da ZDA ne bodo odobravale nikakršnih zlonamernih aktivnosti, je sporočil podpredsednik ZDA Michael Pence.

“Nove proti-ruske sankcije dokazujejo, da nihče ni bil strožji do Rusije, kot je bila Trumpova administracija. Ameriški predsednik je dejal, da Washington želi dobre odnose z Moskvo, vendar je izboljšanje odnosov odvisno od ruskih aktivnosti”, piše v sporočilu za javnost.

ZDA so uvedle nove sankcije proti Rusiji, na spisku je 38 ruskih poslovnežev, funkcionarjev in podjetij.

Med njimi so poslovneži Oleg Deripaska, Sulejman Kerimov, Viktor Vekselberg, Kiril Šamalov (Putinov zet), šef “Gasproma” Alexej Miller in direktor “Surgutneftgasa” Vladimir Bogdanov.

Poleg tega so bile sankcije uvedene tudi proti 17-im ruskim funkcionarjem, med katerimi so minister za notranje zadeve Vladimir Kolokolcev, šef Odbora za mednarodne zadeve Sveta Ruske federacije, Konstantin Kosačov, vodja Rosgvardie, Viktor Zolotov, sekretar Varnostnega sveta, Nikolaj Patrušev in pomočnik predsednika Rusije Evgenij Školov.

Hkrati z uvedbo proti-ruskih sankcij pa ameriška administracija trdi, da sankcije niso usmerjene proti državljanom Ruske Federacije in da Washington nadaljuje z dialogom z Moskvo glede vseh vprašanj. “Ti ukrepi niso usmerjeni proti ruskemu narodu, ameriška administracija želi jasno pokazati, da so vrata za dialog vedno odprta“.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)