Trump: Nismo v trgovinski vojni s Kitajsko! To vojno so izgubili neumni ali nekompetentni ljudje pred mano! – TOPNEWS.si

Trump: Nismo v trgovinski vojni s Kitajsko! To vojno so izgubili neumni ali nekompetentni ljudje pred mano!

Trump: Nismo v trgovinski vojni s Kitajsko! To vojno so izgubili neumni ali nekompetentni ljudje pred mano!

Predsednik ZDA Donald Trump je danes izjavil, da ZDA niso v trgovinski vojni s Kitajsko. Slednje je izjavil le nekaj ur zatem, ko je uradni Peking najavil carine na mnoštvo ameriških proizvodov kot povračilni ukrep na podobno akcijo Bele hiše.

“Nismo v trgovinski vojni s Kitajsko. To vojno so pred mnogimi leti izgubili neumni ali nekompetentni ljudje, ki so predstavljali ZDA”, je napisal Trump na Twitterju.

“Sedaj imamo trgovinski deficit v višini 500 milijard dolarjev letno in krajo intelektualne lastnine v višini 300 milijard dolarjev. Ne moremo dovoliti nadaljevanje tega”, je napisal Trump.

Administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa je sinoči najavila uvedbo 25-odstotnih tarif na 1.300 kitajskih izdelkov iz področja industrijske tehnologije, transporta in proizvodnje medicinskih aparatov, v želji kaznovati Peking zaradi njegove trgovinske prakse in domnevne kraje intelektualne lastnine.

Vrednost tovrstnega ameriškega uvoza iz Kitajske je okoli 50 milijard dolarjev.

Kot odgovor na potezo Washingtona, je kitajsko Ministrstvo za finance danes objavilo 25 odstotne proti-tarife na 106 ameriških izdelkov, med katerimi so soja, avtomobili, kemični proizvodi, določeni tipi letal, koruzni izdelki in drugi kmetijski izdelki, katerih vrednost uvoza je v letu 2017 prav tako znašala 50 milijard dolarjev.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)