Rusko veleposlaništvo v Londonu opozorilo svoje državljane: V Veliki Britaniji bodite previdni, da vam kaj ne podtaknejo! – TOPNEWS.si

Rusko veleposlaništvo v Londonu opozorilo svoje državljane: V Veliki Britaniji bodite previdni, da vam kaj ne podtaknejo!

Rusko veleposlaništvo v Londonu opozorilo svoje državljane: V Veliki Britaniji bodite previdni, da vam kaj ne podtaknejo!

Veleposlaništvo Rusije v Londonu je sporočilo ruskim državljanom, ki potujejo v Veliko Britanijo, da lahko pričakujejo provokacije in podtikanje raznih predmetov v njihovo prtljago.

Opozorilo so objavili v soboto na spletni strani veleposlaništva in kot pravijo na veleposlaništvu, je odsev “protiruske politike in vse bolj sovražne retorike Britancev in britanske vlade”.

“Pozivamo, da previdno spremljate prtljago, da bi se izognili provokacijam in vstavljanju neželenih objektov v njo”, piše na spletni strani ruskega veleposlaništva.

Napetosti med Britanijo in Rusijo so se zaostrile v petek, ko so britanske oblasti brez pojasnila izvedle preiskavo Aeroflotovega letala na letališču Heathrow v Londonu. Rusko letalo je zgodaj zjutraj pristalo na letališču Šeremetjevo v Moskvi.

Kapitana letala so britanske varnostne sile med preiskavo v nasprotju z veljavnimi mednarodnimi predpisi zaklenile v pilotsko kabino.

Kapitan Vitalij Mitrofanov je po pristanku v Moskvi povedal, da so britanski varnostni organi iskali predmete, ki so prepovedani za transport.

Dodal je, da mu britanske oblasti niso pokazale nikakršne odredbe za preiskavo.

Rusko veleposlaništvo v Veliki Britaniji je sporočilo, da je poslalo diplomatsko noto Foreign Office-u, v kateri zahtevajo pojasnilo glede preiskave Aeroflotovega letala.

Tiskovna predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Rusije Marija Zaharova je izjavila, da je preiskava letala Aeroflota na letališču Heathrew v Londonu, še ena britanska provokacija.

“Ocenjujemo, da je preiskava še ena provokacija s strani britanskih oblasti. Britanska policija in cariniki so vstopili v Aeroflotovo letalo, ki bi moralo vzleteti iz Londona proti Moskvi. Britanske oblasti so dejale, da bodo letalo preiskale, niso pa povedale razloga za preiskavo. Poleg tega so zahtevali, da posadka, vključno s kapitanom zapusti letalo”, je povedala Zaharova, poroča Tass.

Zaharova je dejala, da je kapitan predlagal, da se preiskavo letala opravi v njegovi prisotnosti, saj v skladu s predpisi, kapitan ne sme zapustiti letala.

“Britanci so začeli preiskavo, kapitan je ostal v pilotski kabini, saj mu niso dovolili navzočnosti med preiskavo. Obnašanje britanskih oblasti sugerira na načrt tajne izvedbe neke manipulacije na letalu”, je dejala Zaharova.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)