Orban trdi, da ima spisek 2.000 plačancev, ki ga želijo zrušiti na parlamentarnih volitvah – TOPNEWS.si

Orban trdi, da ima spisek 2.000 plačancev, ki ga želijo zrušiti na parlamentarnih volitvah

Orban trdi, da ima spisek 2.000 plačancev, ki ga želijo zrušiti na parlamentarnih volitvah

Madžarski premier Viktor Orban je, devet dni pred parlamentarnimi volitvami izjavil, da poseduje spisek približno 2.000 ljudi, ki so plačani, da zrušijo njegovo vlado in promovirajo imigracijo.

“Na Madžarskem obstaja okoli 2.000 plačancev, ki delajo v času volilne kampanje na tem, da bi zrušili vlado in postavili novo, ki bi podpirala imigracijo, za kar se zavzema George Soros”, je dejal Orban in dodal, da natančno ve, kdo so ti ljudje in kako delajo s ciljem, da iz Madžarske naredijo državo za imigrante.

Viktor Orban kandidira za tretji mandat na parlamentarnih volitvah, ki bodo 8. aprila, na oblasti pa je že od leta 2010.

Madžarski premier je v zadnjih mesecih okrepil svojo nacionalistično retoriko in začel močno kampanjo proti Sorosu, ameriškemu milijarderju madžarskega porekla in ga obtožuje promocije množične imigracije v Evropi, saj finančno podpira nevladne organizacije.

Orbanova stranka Fidesz je po zadnjih javnomnenjskih anketah favoritinja na prihajajočih volitvah, kljub temu, da se je približno 40 odstotkov Madžarov izjasnilo, da še ne vedo, koga bodo volili.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)