Kaj je Velika Britanija sporočila po razglasitvi sodbe Arbitražnega sodišča glede mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško? – TOPNEWS.si

Kaj je Velika Britanija sporočila po razglasitvi sodbe Arbitražnega sodišča glede mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško?

Kaj je Velika Britanija sporočila po razglasitvi sodbe Arbitražnega sodišča glede mejnega spora med Slovenijo in Hrvaško?

Velika Britanija podpira pravno reševanje sporov. Spor med Hrvaško in Slovenijo je dvostransko vprašanje.

Spomnimo, 29.6.2017 je britansko zunanje ministrstvo komentiralo odločitev arbitražnega sodišča o mejnem sporu med Hrvaško in Slovensko ter poudarilo, da London podpira pravno rešitev spora in da gre za dvostranski spor, ki je stvar hrvaške in slovenske vlade.

velika britanija ministrstvo zunanje zadeve

“Seznanili smo se z odločitvijo sodišča. Velika Britanija je bila konsistentno jasna v podpori procesu pred Arbitražnim sodiščem – mi podpiramo pravno reševanje sporov”, je sporočilo britansko ministrstvo.

“Ta dvostranski spor je zadeva hrvaške in slovenske vlade. Velika Britanija si želi videti rešitev tega spora, vendar je na teh dveh straneh, da se odločita, kako bosta to dosegli “, zaključi ministrstvo.

Arbitražno sodišče za mejni spor med Hrvaško in Slovensko je odločilo, da bo Slovenija preko hrvaških teritorialnih vod dobila stik (junction) svojih teritorialnih vod z mednarodnimi vodami in da ji pripadajo tri četrtine Piranskega zaliva, je sporočil v Haagu predsednik arbitražnega sodišča Gilbert Guillame, ki je predstavil končno odločitev o razmejitvi med Hrvaško in Slovenijo na kopnem in na morju.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)