Cerarjev “skrivnostni” protikandidat odstopil od kandidature – TOPNEWS.si

Cerarjev “skrivnostni” protikandidat odstopil od kandidature

Cerarjev “skrivnostni” protikandidat odstopil od kandidature

Kot so sporočili iz stranke SMC, si je Cerarjev protikandidat na kongresu, ki bo 10. marca v Narodnem domu v Mariboru premislil in odstopil od kandidature.

Cerar je še včeraj potrdil, da je bil zvečer obveščen, da je svojo kandidaturo za kongres prijavil še en kandidat. “To je dobro, mi smo demokratična stranka in vsakdo je imel možnost kandidirati. Tako, da imam sedaj protikandidata. Seveda sem prepričan, da bom s svojim programom in s tem, kar sem doslej pokazal, prepričal kongres SMC, da lahko še naprej dokazal, da lahko še naprej vodim to stranko in da jo lahko spet peljejm na volitve. Me pa samo veseli, če bo neka konkurenca na kongresu, pripeljala do dobre razprave, do soočanju mnenj, da bom lahko še bolj jasno pokazal, kaj je moja vizija za Slovenijo, kaj mislim, da je tisto kar SMC odlikuje kot stranko, ki bi morala imeti vodilno vlogo v prihodnji vladi.

Glede imena pa je bil Cerar prav tako skrivnosten kot na centrali stranke, kjer so sporočili, da gre za presenečenje in da gre za nekoga iz manj aktivnega lokalnega odbora SMC.

“Imena pa priznam, da še sam ne vem, danes sem imel zelo veliko dela in se nisem imel časa pozanimati. Prepričan sem, da mi bodo danes ali jutri sporočili, kdo je ta kandidat. Iz stranke seveda mi morajo sporočiti.” Zanimivo je, da so v stranki uspeli zadržati v strogi tajnosti, kdo je tisti, ki naj bi kandidiral proti Cerarju, verjetno tudi zaradi tega, ker so verjeli , da ga bodo prepričali v umik kandidature. Edini protikandidat, katerega imena niso razkrili, je kandidaturo po telefonskih pogovorih z vrhom stranke vendarle po dnevu premisleka umaknil, so sporočili iz stranke.

Protikandidat naj bi tudi dejal, da se z umikom svoje kandidature ne želi izpostavljati v javnosti in ne želi, da se omenja njegovo ime. To je bil verjetno tudi del dogovora, da se ime skrivnostnega protikandidata skriva kot kača noge.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    bisabre 6 let

    Diktator nima konkurence, le v svojem haremu skrbi za osvežitev.

  • comment-avatar
    Janez Novak 6 let

    mogoče je pa fake news,če ni ne dvomim da vladimir ne bo izbrskal ime protikandidata