(FOTO) Prva hčerka ZDA, Ivanka Trump, prispela v Južno Korejo: Pričakala jo je rdeča preproga – TOPNEWS.si

(FOTO) Prva hčerka ZDA, Ivanka Trump, prispela v Južno Korejo: Pričakala jo je rdeča preproga

(FOTO) Prva hčerka ZDA, Ivanka Trump, prispela v Južno Korejo: Pričakala jo je rdeča preproga

Hčerka ameriškega predsednika Ivanka Trump je danes prispela v Južno Korejo, kjer se bo udeležila svečane zaključne slovesnosti Zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu, ki bo v nedeljo, mediji pa špekulirajo, ali je morebiti prinesla s seboj sporočilo Donalda Trumpa glede Severne Koreje.

Njen prihod na letališče je južnokorejska televizija prenašala v živo, Južna Koreja pa je postavila rdečo preprogo, na kateri se je začel njen prvi obisk v tej državi od prihoda Donalda Trumpa na čelo ZDA. Pri tem je zanimivo, da se je Bela hiša odločila posnemati metodo severnokorejskega voditelja Kim Jong-una, ki je na otvoritev Zimskih olimpijskih iger poslal svojo sestro Kim Jo-jong, ki so jo južnokorejski in zahodni mediji med njenim obiskom primerjali s Trumpovo hčerko Ivanko.

image (1)
image(2)

Južnokorejski mediji poročajo, da bo Ivanka Trump v južni Koreji deležna “posebnega tretmaja”, s severnokorejskim predsednikom Moon Jae-inom pa bo večerjala v njegovi rezidenci, tako imenovani Modri hiši v Seulu.

Na svečanemu zapiranju zimske Olimpijade bo prisotna tudi delegacija Severne Koreje, južnokorejska vlada pa je sporočila, da ni verjetno, da se bo Ivanka Trump sestala s severnokorejskimi predstavniki ali pa recimo s tistimi, ki so pobegnili iz Severne Koreje.

V Južni Koreji upajo, da bi Ivanka Trump lahko posredovala sporočilo predsednika Trumpa o morebitnem dialogu ZDA s Severno Korejo.

Severna Koreja bo na zaključno slovesnost Zimskih olimpijskih iger v Pjongčang poslala eno od najvišje pozicioniranih osebnosti v tej državi, generala Kim Jong-chola.

image (3)

General Kim Jong-chol je šef obveščevalne službe Severne Koreje in domnevno odgovoren, da je načrtoval kar nekaj napadov na Južno Korejo. Eden takih je bila severnokorejska potopitev južnokorejske ladje s torpedom (vojaške mornarice Čeonan leta 2010), ko je umrlo 46 južnokorejskih mornarjev, poroča BBC.

Delegacija, ki jo bo vodil general Kim Jong-chol, bo ostala v Južni Koreji tri dni. Pričakuje se, da se bo sestala z južnokorejskim predsednikom Moon Jae-inom.

Udeležba Severne Koreje na Olimpijskih igrah se smatra kot poteza za zmanjšanje napetosti med obema Korejama. Kljub temu obstajajo dvomi, da Severna Koreja izrablja ta dogodek le za izboljšanje svoje podobe v mednarodni javnosti.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)