(VIDEO) Kako se je razvpiti novinar Bojan Požar v krogu družine in prijateljev dal “ustoličiti” za predsednika Liste novinarja Bojana Požarja – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kako se je razvpiti novinar Bojan Požar v krogu družine in prijateljev dal “ustoličiti” za predsednika Liste novinarja Bojana Požarja

(VIDEO) Kako se je razvpiti novinar Bojan Požar v krogu družine in prijateljev dal “ustoličiti” za predsednika Liste novinarja Bojana Požarja

Bojan Požar je sinoči v hotelu Maribor, v ožjem krogu družine, prijateljev in znancev ter 43 tih članov Liste za Maribor, uresničil svoje napovedi o vstopu v politiko, s prevzemom stranke Liste za Maribor. S tem se mu je vsekakor uresničila želja, da bi postal del političnega establišmenta oziroma slovenskega političnega “jet set”-a.

Zanimivo je, da na izredni kongres Liste za Maribor, na katerem so stranko preimenovali v Listo novinarja Bojana Požarja, ni bilo ustanovnega člana dolgoletnega predsednika liste, nekdanjega mariborskega župana Alojza Križmana, ki je udeležbo po enournem pogovoru s Požarjem najprej menda obljubil, vendar je na kongres poslal samo pozdravno pismo, sam pa odšel na nek sprejem pri Magni.

Glede na lanski spopad med novim predsednikom Liste Bojanom Požarjem in ustanoviteljem Liste za Maribor Alojzem Križmanom predvsem pri projeketu Magna, je Požar sinoči novinarjem dejal, da sam ni bil proti Magni in da proti njej nima nič, “le lokacija za lakirnico je bila napačno izbrana”.

So pa na kongresu bili, poleg ožjega kroga prijateljev in znancev, med njimi poleg publicista Igorja Omerze, komentatorja Bernarda Brščiča ter urednice oddaje VV Faktor Ksenije Koren-sicer nekdanje tiskovne predstavnice v kabinetu Janeza Janše, ekonomista in publicista Rada Pezdirja, znanega po svojem preiskovanju arhivov nekdanje Službe državne varnosti (SDV), nekdanjega politika in še vedno zamrznjenega člana SD, sedaj voditelja Aljuša Pertinača, Vilija Kovačiča in Božidarka Novaka ter drugih, prisotnih članov Požarjeve družina, mame in brata Matjaža Požarja ter partnerice Barbre Drnač, ki je imela na kongresu tudi govor v podporo svojemu možu Bojanu Požarju. Ustanovitev stranke je preko tvita pozdravila tudi hči Maša.

Brat Matjaž Požar in Požarjeva partnerica Barbra Drnač voditeljica oddaje Parada plesa sta postala tudi člana predsedstva Liste Bojana Požarja, poleg šefa marketinga Požareporta Marka Kušarja.

Člani predsedstva stranke pod predsedstvom Bojana Požarja so namreč postali: Borut Podlipnik, Valter Pristovnik, Majaž Flajsinger, Igor Domanjko, Matjaž Požar, Jurij Kranjc, Barbara Drnač, Marko Kušar, Mark Jaklič, Boris Škrbinek in Goran Janžekovič. V vodstvu stranke sta tako poleg Požarja še dva najožja družinska člana in tesni sodelavci med njimi kot rečeno Marko Kušar.

Potem ko je Požar očitno opustil idejo, da bi stranko naredil iz svojega gibanja Druga priložnost-tvoja prihodnost, od nje je vzel le logotip stranke, srce z obližem, in ko se nista mogla zmeniti s slavnim pravnikom Boštjanom M. Zupančičem ter poskusih, da bi se mu pridružil Bojan Dobovšek s svojo Dobro državo, se je dobro zmenil z vodstvom Liste za Maribor, ki je krvavo potrebovala svežo kri, sicer bi pristala na margini več kot sto ali bolj natančno 130 registriranih strank v Sloveniji.

Najbolj zanimivo bo spremljati, kako bo Bojan Požar usklajeval svojo novinarsko kariero s političnim aktivizmom. Vsekakor ni najbolj higienično, če na dan ustanovitve svoje liste napadeš preko svojega portala Požareport politične protikandidate Mateja Tonina in Marjana Šarca. Hkrati pa napoveš, da boš o glavnem protagonistu politike, predsedniku vlade, Miru Cerarju aprila, torej v času najhujše predvolilne kampanje, kot predsednik ene od zunajparlamentarnih strank, izdal knjigo.

Ali pa je napoved o pisanju knjige zgolj grožnja, ki je očitno “vžgala” pri Borutu Pahorju, saj nikoli ni ugledala luč sveta, je pa bila napoved o pisanju učinkovito sredstvo za doseganje “drugih” ciljev. Tudi politika oziroma ustanovitev politične stranke pri nas očitno postaja sredstvo za doseganje “drugih” ciljev. Stranke namreč pri nas vse bolj postajajo sredstvo za biznis in vsekakor je politika boljša za “biznisiranje” kot “mantranje” z mediji. To je očitno spoznal tudi Bojan Požar.

Prav tako je problem, če v oddaji, ki se imenuje po novinarskem kolegu in za katero nimaš avtorskih pravic, analiziraš in direktno napadaš politične nasprotnike in povzdiguješ samega sebe in svoje politične prijatelje.

Sam osebno oddaje ne gledam in me ne zanima za kaj se oddaja uporablja, moti pa me, da se zlorablja moje ime oziroma, da se oddaja z mojim imenom oddaja uporablja za politični marketing. Ljudje me namreč še vedno ustavljajo na cesti in sprašujejo, če sem še vedno v projektu, saj v naslovu še vedno vidijo moje ime.

Ker v novinarstvu vendarle velja nepisano pravilo, da poskušaš objektivno analizirati tako dejanja drugih kot svoja dejanja, bi pričakoval, da bi Bojan Požar vsaj premogel toliko odkritosrčnosti, da ne bi govoril, da se oddaja VV Faktor ne imenuje po moji malenkosti, čeprav sem osebno predlagal omenjeno ime, ko smo iskali nadomestilo za O’reilly factor amriške telefizije Fox in ga na moj predlog nadomestili s kraticami mojega imena. Potem pa Bojana Požar za revijo Reporter v promocijskem intervjuju za svojo stranko mirno reče, da je to zgolj slučajnost.

Sam je pa zelo občutljiv na blagovne znamke in imena, kar je pokazal pri neuspelem poskusu prevzema Dela Revij, ko je ostro napadel Martina Odlazka in njegov takratni medijski imperij Krater Media. Prav zaradi blagovnih znamk se je vnela prava vojna med Bojanom Požarjem in starim najemnikom blagovnih znamk Dela Revij Martinom Odlazkom (Media24).

V začetku junija 2015 je bil namreč za kupca 44 blagovnih znamk nekdanjega podjetja Delo Revije na razpisu izbran Bojan Požar oziroma podjetje Požarjeve hčerke Maše, Lanaka Media. Toda Odlazkova družba Media24, katere del je Salomon, se s tem, da jim na razpisu ni uspelo (tudi oni so se prijavili), ni sprijaznila in je začela izdajati 13 vzporednih revij, ki so bile zelo podobne starim, le nova imena so imele.

Da ne bo pomote, vsaka stranka, pa naj bo še tako marginalna in obskurna, je praznik demokracije, zato tudi Listi novinarja Bojana Požarja vse dobro na poti in si vsekakor zasluži priložnost. V tvitih sicer rojstvo Liste Bojana Požarja ni bilo najboljše sprejeto.

 

Zato naj na koncu citiram, kar mi je rekoč v neformalnem pogovoru dejal nekdanji politik in poslanec Ivo Hvalica. “V politiki je tako, da en glas imaš vedno zagotovljen, če imaš mamo. To je glas tvoje mame” in Bojan Požar jo na srečo ima, saj je prišla včeraj na kongres stranke podpret Listo svojega sina Bojana Požarja. Pomenljivo je, da Požarjevo “Gibanje druga priložnost, tvoja prihodnost” ni uspelo pridobiti potrebnih 200 ustanovnih članov, da bi jo preoblikovali v stranko, ampak se je Požar rajši odločil za prevzem že ustanovljene stranke. Na kongres je verjetno prišlo vseh 43 članov, razen Alojza Križmana.

Posnetek kongresa si lahko ogledate tu:

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (14)
 • comment-avatar
  domovina mili dom 6 let

  G. Vodušek, če si “globoka država” dovoli preko MSM, ki so v lasti levice, kritizirati svoje nasprotnike. Pa vendarle lahko dopustimo Požarji, da si vzame to enako pravico.
  Vaša osebna zamera do Požarja, ki jo samo površinsko poznam in domnevam zakaj gre, pa upam, da ne bo prerasla v levičarsko vulgarnost.
  Ker vas smatram, da se sprehajate na robu polariziranosti, obdržite to smer in pomagajte slovenski demokraciji in svobodi govora.

  • comment-avatar
   Rado K 6 let

   Globoka država? Noro! Na desnici so si izmislili termin Globoka država, ki ga zdaj papagajsko ponavljajo njihovi verniki. Kot si je pred četrt stoletja Ravnikar izmislil udbomafijo, ipd In potem si na izmišljotinah gradite zgobe. Razumem do 15 leta ima otrok rad pravljice. Potem pa je vendarle treba odrasti!

   • comment-avatar
    domovina mili dom 6 let

    Ko bodo obsojeni generali iz f21, potem bo globoka država izginila.

 • comment-avatar
  Aton 6 let

  Boli, VV, boli.

 • comment-avatar
  Rado K 6 let

  Domovina?
  Trabunjaš brez veze. Vodušek je bil še mil s Požarjem, ki je čisto novinarsko dno. Niže ne gre. Čveke, intimnosti ipd. Na bruhanje mi gre ob njegovem javnem pojavljanju. Poleg naštetega, rumenega je Požar jemal novinarstvo po socialistični maniri družbenopolitičnega delavca. Spominjam se Golubičeve afere. Ni mi zadostovalo poročanje o tem, ampak je kazal politični aktivizem, da ga ruši. To pa ni več novinarsko delo. (ne glede na to kaj si kdo misli o Golobiču – ali katerem drugem).

  • comment-avatar
   bumbar 6 let

   Bolje ne bi mogel napisatiniti sam papež!!!

 • comment-avatar
  hubert 6 let

  Osladen in grd tip! In ko govori cmoka z usti. To naj bi bil politik?, ki pobira čenče po ulicah kot kakšna opravljivka. Groza, kaj se vse vrže v politiko pri nas. To je ceneni oseba.

  • comment-avatar
   bumbar 6 let

   Bravo!!!! Bolj oduren je samo še voditelj Bujice, ki izjemno rad gosti slovenske najbolj pokvarjene politike in “raziskovalne” novinarje. Človeku gre ob takih tipih na bruhanje skozi usta in zadnjico!!!

 • comment-avatar
  Aton 6 let

  Dobrodošel Požar! Vsaj eden ki meša to blatno, izrojeno Slovenijo. In resnica je še veliko grša, kot to pove Požar!

 • comment-avatar
  bumbar 6 let

  Kakšen Šalabajzer!!! Vsekakor pa mu bo nasedlo lepo število Zaplankancev!?!

 • comment-avatar
  bumbar 6 let

  Twit hčere pa kaže na njeno popolno neopismenjenost. Sramota!!!!

 • comment-avatar
  hubert 6 let

  Lotil se je celo Melanie Trump kar je zelo nesramno. Vtikati se v osebne zadeve nekoga, ki ga ne pozna
  in pisati o njih je vse obsodbe vredno Potem se je pa potihnil v mišjo luknjo kamor spada revež. Ko pride revež iz copate v čevelj ta je običajno najslabši in brez osnovnih manir, ker ga niso učili o njih.

 • comment-avatar
  odzunaj 6 let

  Čestitke Požarju, ne samo za zagon omrtvele mariborske stranke, pač pa tudi za njegov nedosegljiv politični aktivizem na Požareportu in politično-analitični oddaji VV Faktorju – prava W (Wictory odstiranja dejstev in zakulisij) !
  Z vsem spoštovanjem g Vodušek, a objavljeni twiterji i na koncu so pogube za Slovenijo, celo Hvalica ni manjkal, ki se ga uporablja kot piko na i konstruktom Golobič-Kučanove para države !