Najvišje priznanje padlemu pilotu: Putin razglasil Filipova s herojem Ruske Federacije – TOPNEWS.si

Najvišje priznanje padlemu pilotu: Putin razglasil Filipova s herojem Ruske Federacije

Najvišje priznanje padlemu pilotu: Putin razglasil Filipova s herojem Ruske Federacije

Posmrtne ostanke ruskega pilota Romana Filipova so iz Sirije prepeljali v Rusijo, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

ruski pilot

“Ruska vojaško-obveščevalna služba je s pomočjo turških kolegov uspela vrniti posmrtne ostanke pilota majorja Romana Filipova, ki je herojsko umrl 3. februarja v Siriji“.

Po podatkih vojaškega resorja bo pogreb potekal z vojaškimi častmi 8. februarja v ruskem Voronježu.

Služba za stike z javnostmi Kremlja je sporočila, da je predsednik Rusije Vladimir Putin podpisal ukaz, s katerim se pilotu Su-25, ki je umrl v Siriji, dodeli naziv Heroja.

ruski pilot 1

“Za junaštvo, pogum in hrabrost, ki jo je izkazal pri izvrševanju vojaške dolžnosti, se dodeli naziv Heroja Ruske Federacije majorju Filipovu Romanu Nikolaeviču (posthumno)“, piše v tekstu ukaza.

Teroristična skupina Tahrir el Sham v sirskem Idlibu je 3. februarja sestrelila rusko vojaško letalo Su-25. Pilot se je uspel katapultirati iz letala. V boju s teroristi na tleh je izstrelil 30 nabojev in nato aktiviral bombo, da ne bi pristal v rokah teroristov.

ruski pilot 2

Hrabrost ruskega pilota je navdušila tudi zahodne medije

Večina zahodnih medijev je imela le besede hvale ruskemu pilotu Romana Filipova (33), čigar letalo so sestrelili teroristi Tahrirja el Shama.

Britanski Daily Mail je objavil članek o pilotu, v katerem ga je imenoval z “novim ruskim herojem”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)