(VIDEO) Ljudmila Novak predsednica NSI glede kredita SDS-u – “Če je nekdo umazan, pač ne more svoje krivde oprati na tak način, da umaže drugega!” – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ljudmila Novak predsednica NSI glede kredita SDS-u – “Če je nekdo umazan, pač ne more svoje krivde oprati na tak način, da umaže drugega!”

(VIDEO) Ljudmila Novak predsednica NSI glede kredita SDS-u – “Če je nekdo umazan, pač ne more svoje krivde oprati na tak način, da umaže drugega!”

Predsednica NSI Ljudmila Novak je v DZ ostro kritizirala vodstvo SDS-a zaradi afere s posojilom za kampanjo. Izjava predsednice opozicijske NSI je tudi odziv na očitke, da stranka NSI na obroke plačuje poslovne prostore na Dvorakovi ulici z obročnim plačevanjem.

Na vprašanje kako komentira dogajanje, povezano s kreditom SDS-u, oziroma posojilo, Novakova odgovarja: “Vsaka stranka mora poslovati pregledno zakonito. V Novi Sloveniji tako tudi poslujemo. Sama se ne želim ukvarjati z balkanskimi posli in raznimi bosanskimi krediti”.

Spletni portal Nova24 in novinarka Marjanca Sceiher je namreč v precej obsežnem članku z naslovom “Nova Slovenija na obroke odplačuje poslovne prostore: Prodajno pogodbo sklenili z zakoncema Brecelj, a plačali še niso – Računsko sodišče napovedalo revizijo?!” problematizirala nakup poslovnih prostorov NSI z 10 letnim obročnim odplačevanjem. Scheiherjeva je zaradi nakupa postavila več vprašanj računskemu sodišču, ki je v zvezi s tem med drugim zapisalo da: “posel, kot ga opisujete v vašem vprašanju, torej ni posojilna pogodba, katere predmet je posojilo denarja in vračilo denarja, pač pa prodaja in nakup nepremičnine, ki jo mora NSi obročno odplačati z denarjem. Pridobitev lastninske pravice na nepremičnini pa je drugi pravni posel, kot je posojilna pogodba za denar.”

“Mi smo za prejšnje volitve seveda najeli kredit transparentno, po pravilih. Tudi računsko sodišče je to pregledalo. No, ob zadnjih napadih na našo stranko glede nakupa naših prostorov lahko samo to rečem, da je naša pogodba zakonita, da ne gre za posojilo ampak za kupoprodajno pogodbo, ki smo jo celo preverili na računskem sodišču. In če je nekdo umazan, pač ne more svoje krivde oprati na tak način, da umaže drugega”.

Z računskega sodišča so med drugim tudi sporočili, da za “nedvoumno presojo o tem, za kakšen posel gre, ne poznamo dovolj vseh pomembnih značilnosti posla. Tako iz podatkov ni znano, kakšna je vrednost nepremičnine, ali so v obrokih vključene tudi obresti, zakaj preide lastninska pravica po 5-ih letih, pogodba pa je sklenjena za 10 let, morebitna druga določila pogodbe ipd. Glede na navedeno, ne moremo dokončno presoditi, ali gre pri tem poslu za posebno obliko financiranja pridobitve poslovnih prostorov, to bi bilo namreč mogoče zgolj ob morebitni izvedbi revizije, vaše vprašanje pa lahko razumemo tudi kot pobudo za revizijo.”

Sceiherjeva je namreč z vprašanji spravila na vrat NSI-ja računsko sodišče. http://nova24tv.si/slovenija/politika/nova-slovenija-na-obroke-odplacuje-poslovne-prostore-prodajno-pogodbo-sklenili-z-zakoncema-brecelj-a-placali-se-niso-racunsko-sodisce-napovedalo-revizijo/

To pa je očitno razjezilo NSI, saj je na vprašanje novinarja “ali ste zdaj še bolj prepričani s kom bi lahko šli v koalicijo, ker dokaj jasno obsojate balkanske posle”, dejala, da ne bodo šli v koalicijo s skrajnimi strankami in tudi ne s skrajneži.

“Nova Slovenija bo imela spet najboljši in dober program, predvsem pa dobe rešitve za Slovenijo. Zato sem prepričana, da bo zelo zaželen koalicijski partner v katerikoli vladi. Nova Slovenija bo šla v tako vlado, kjer bo lahko izpolnila čimveč svojega programa, zato ker imamo dobre rešitve, ki so dobre za Slovenijo. Ne bomo šli v nobeno koalicijo z nobenimi skrajnimi strankami in tudi ne s skrajneži”.

Je SDS skrajna stranka?

“Tukaj bi lahko komentirala posamezne poteze pač vodstva stranke. Mi s stranko v parlamentu sodelujemo. Ne morem pa se strinjati z raznoraznimi napadi. Nova Slovenija je pomladna stranka, najbolj desna, desno sredinska stranka. Mi uresničujemo vrednote slovenske pomladi kot je poštenost, delo, demokratično delovanje v politiki. Pošteno delovanje za dobrobit državljanov, to so naša načela, zato je Nova Slovenija najbolj pomladna stranka in bomo v tem smislu delovali v katerikoli vladi”.

Izjavo si lahko ogledate spodaj:

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (25)
 • comment-avatar
  mirodel 5 let

  Ta si pa res sama sebi koplje politični grob.

  • comment-avatar
   Hribouc 5 let

   A si poznou kdaj usaj eno pametno Tršico z debelo ritjo in kljukasto kumaro – čisti lisjakov ksiht buldožerskega tipa.
   Podtip : Rinež !Buldožer, štorast ku pošvedran konj.

   • comment-avatar
    karlina 5 let

    Redka učiteljica izhaja iz nekomunistične družine, če pa že, pa se ne napihuje , kot se Novakova.

  • comment-avatar
   karlina 5 let

   No,saj zato pa je sklenila pakt s hudičem

 • comment-avatar
  lukamiha 5 let

  Namesto sloge na desnici, se Ljudmila repenči in neumno zapleta v koalicije z ljudmi, ki so prednike NSija metali žive v jame!

  • comment-avatar
   Hribouc 5 let

   Je že zapletena in zvezana, baba pr’kurjena.
   Kocbek ima debele in trotaste mlade!

  • comment-avatar
   karlina 5 let

   TOČNO-pakt s hudičem

 • comment-avatar
  baubau 5 let

  Kaj ste torej?”Najbolj desna” ali “desno sredinska stranka”-glej zadnji odstavek?…Meni se vaša retorika zadnja leta zdi še najbolj podobna retoriki Tomićeve ali pa Jankovičeve iz zadnjih Dražgoš!Ti dve pa sta zelo daleć tako odredine in od desnice. A morda imate vse tri v mislih novo desnico,zraslo iz krvi in na kosteh žrtev banditizma.

  • comment-avatar
   Hribouc 5 let

   Ja, spustila je : Kučansko pomladna strančica !

   dr. Bajuk se obrača v centrifugi !

  • comment-avatar
   karlina 5 let

   VELIK , PODČRTAN PODPIS ,MIMOGREDE, KDO ŽE JE ZAHTEVAL ZAPRTJE DOSJEJEV IN KDO ŽE PRAVI, DA JE TREBA PRENEHATI GOVORITI O POVOJNIH POMORIH, HM

 • comment-avatar
  domovina mili dom 5 let

  Je kučanu uspelo, je. Zato tirani. Bedaki pa nasedajo.

  • comment-avatar
   Hribouc 5 let

   Ne bedaki! TROTI GRABEŽLJIVI IN SLINASTI.

   • comment-avatar
    karlina 5 let

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • comment-avatar
   karlina 5 let

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • comment-avatar
  WatsonForus 5 let

  Res je uboga baba , se ji je totalno sfužlalo . Torej Toninov dodatek penziji Kučkotu ni naključje !

  • comment-avatar
   Hribouc 5 let

   ENI DOBRO VEJO KAKO SE KUČANU ZLEZE U RIT BREZ VAZELINA.

   • comment-avatar
    karlina 5 let

    Kar naj, veš, saj se ji bo pošteno maščevalo, če ne prej-čez sedem let vse prav pride,

  • comment-avatar
   karlina 5 let

   Itak, da ne in njeno rokovanje z njim, na Šarčevi domačiji, pred predsedniškimi volitvami, tudi ne

 • comment-avatar
  Hribouc 5 let

  Trdi beton farškokučanske stranke Slovenistana.
  Tacga trota pa ne srečaš za vsakim voglo; ne bi najemal bosanskih kreditov, ups, kredit je bil najet v Sloveniji.
  Baba ima bajto za stranko, ima pogodbo, ampak ne plačuje ! po farškokomunajzarsko, po Kocbekjansko-fukou bi, ampak deca ne bo njegova – pizdunarji socialistični drekabrbci.

 • comment-avatar
  dule2206 5 let

  Prav ima.SDS ne spoštuje nobenih moralnih načel.Najbližje tistemu so , kar oni očitajo komunistom od vseh sedanjih političnih strank.Kar niti ni čudno glede na to, da je bivši komunist njihov vodja.

 • comment-avatar
  milanček 5 let

  ljudmila, če še nisi prebrala komentar od g. Štuheca, ga hitro preberi, če ne boš oz ker ne boš zastopila, prosi pametne ljudi, da ti raztolmačijo! Lahko pa ti že sedaj povem, da si ena navadna kućanova drolja, ljudi ti ne moreš več imeti za norca, počepka!

 • comment-avatar
  karlina 5 let

  “ČE JE NEKDO UMAZAN, PAČ NE MORE SVOJE KRIVDE OPRATI NA TAK NAČIN, DA UMAŽE DRUGEGA!”
  Luda Mila je že zdavnaj čisto umazala stranko krščanskih demokratov, ta stranka niti slučajno ni desna, pač pa levosredinska, kdor sklepa pakt s hudičem, ni to, kar ona piše o tej stranki. Sramota je za vse prave, slovenske kristjane, sramota !!!!!!!!!!!!!!!!