Bo Trump dobil naslednico? Ni Hillary Clinton! – TOPNEWS.si

Bo Trump dobil naslednico? Ni Hillary Clinton!

Bo Trump dobil naslednico? Ni Hillary Clinton!

Analitik ameriške televizije Fox News Ralph Peters trdi, da bi aktualna veleposlanica ZDA pri OZN Nikki Haley “utegnila postati prva predsednica” v zgodovini Združenih držav Amerike in jo primerja z nekdanjo britansko premierko Margaret Thatcher.

Omenjeni analitik Fox Newsa “vidi potencial” v 45-letni Haleyevi, potem ko je nasprotovala kritikam iz OZN-a zaradi odločitve ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je priznal Jeruzalem kot prestolnico Izraela in tjakaj preseli veleposlaništvo ZDA.

Peters spomni, da je Generalna skupščina OZN v četrtek s 128 glasovi “za” in devet “proti” razglasila Trumpovo odločitev za “neveljavno in nično”, vendar je Jaleyeva, hči indijskih Sikov, z rojstnim imenom Nimrata Randhawa, vztrajala na tem, da bodo ZDA preselile veleposlaništvo v Jeruzalem.

Peters je pohvalil bivšo guvernerko Južne Karoline, ki je pred glasovanjem v OZN izjavila, da bi ta resolucija utegnila prisiliti ZDA k prekinitvi financiranja OZN, vendar je Peters Haleyevo obenem opozoril, naj ne grozi z ukrepi, “ki jih ne bo mogla uresničiti”.

Peters je v oddaji “Obveščevalno poročilo” svetoval Haleyevi, naj razmisli preden gre z nekom v spor in naj izbira bitke, v katerih lahko zmaga.

“Grožnja glede ukinitve financiranja je bila nepremišljena. ZDA vsekakor ne bodo ukinile financiranja držav, kot sta Jordanija ali celo Egipt, v teh kritičnih časih. To, kar je Haleyeva storila popolnoma podpiram, ko gre za vprašanje emocij, drugače pa morate biti tako taktično, kot tudi strateško dobri”, je dejal Peters.

nikki haley

Nikki Haley

Elizabeth Warren

Elizabeth Warren

Nato se je Haleyeva potrudila in sporočila, da bo ameriška administracija zmanjšala svoj prispevek v proračun OZN za 285 milijonov dolarjev v fiskalnem letu 2018/2019. Pri tem je za NBS News dejala, da je “neučinkovitost in pretirana poraba Združenih narodov dobro znana. ZDA ne bodo več dovolile izkoriščanja velikodušnosti ameriške nacije ter nenadzorovane porabe denarja.”

Peters je v začetku prejšnjega tedna o Haleyevi izjavil, da je “na poti, da postane ameriška Margaret Thatcher”, bivša predsednica vlade Velike Britanije.

Hillary Clinton, ki je bila leta 2016 s strani Demokratske stranke nominirana kot predsedniška kandidatka, je oktobra letos izjavila, da “ne bo ponovno kandidirala” na naslednjih ameriških predsedniških volitvah.

Sicer pa se v ameriških visokih političnih krogih čedalje bolj omenja senatorko Massachusettsa Elizabeth Warren kot kandidatko demokratov v predsedniški tekmi leta 2020.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)