(VIDEO) Vinko Gorenak o tem zakaj je podprl Pahorja, o Marjanu Šarcu in o tem zakaj bo “zbiral” glasove za SDS v Celju – TOPNEWS.si

(VIDEO) Vinko Gorenak o tem zakaj je podprl Pahorja, o Marjanu Šarcu in o tem zakaj bo “zbiral” glasove za SDS v Celju

(VIDEO) Vinko Gorenak o tem zakaj je podprl Pahorja, o Marjanu Šarcu in o tem zakaj bo “zbiral” glasove za SDS v Celju

S poslancem SDS Vinkom Gorenakom smo se pogovarjali po prisegi predsednika Boruta Pahorja, za katerega pravi: “Predsednik Pahor ni moja politična opcija, to je dejstvo, ne. Jaz sem v prvem krogu jasno podprl našo kandidatko, ampak, če pa ocenjujem dosedanje predsednike republike, vse od Kučana Drnovška, do gospoda Turka, je pa predsednik Pahor daleč največji približek temu, kar bi si človek želel za predsednika. Logično je, da predsednik republike ne more bit tako enostransko vezan na levo politično opcijo, kot so bili vsi prejšnji predsedniki, zadnji gospod Turk mogoče še najbolj. S tega vidika je pač Pahor naredil en korak v smeri predsednika, kakršnega bi si pravzaprav želeli in, to je bil tudi razlog zaradi katerega sem to naredil, kar sem naredil.”

Glede vpliva predsedniških volitev na parlamentarne volitve pa Gorenak pravi, da je to težko oceniti. “Eni ocenjujejo, da bi bilo bolje, če bi zmagal na predsedniških volitvah Serpetinšek odnosno Marjan Šarec, ker bi ga pač ne bilo na državnozborskih volitvah. Ampak to je ena od tez, s katero se jaz ne strinjam. Ne strinjam se pa zato, ker je leva politična opcija, to sem sam napisal na svoji spletni strani, zmožna tri mesece pred volitvami najti nekoga, to je lahko tudi Paja Patak, ki ga bo zgradila za mandatarja. Tako, da jaz mislim, da te volitve kakega groznega vpliva ne bodo imele na državnozborske, razen tega, da se bo verjetno Šarec pojavil. Zdaj, ali bo zmagovalec, ne vem. Res pa je, da nekateri, smešno kot Delo, dajo, da je zmagovita stranka v anketi, pa stranke nima, ne.”

Vinko Gorenak je nedavno na Twitterju pozval mlajše od 33 let iz Celja, ki so jim blizu vrednote stranke SDS, naj se mu javijo zasebno, na njegovo številko. Kot je pojasnil, mlajše od 33 let v stranki SDS uvrščajo v podmladek. Svoje kandidature javno sicer še ni napovedal, je pa sprožil različna ugibanja. Zasebno pa je Gorenak potrdil, da bo kandidiral tudi na naslednjih parlamentarnih volitvah, čeprav je večkrat napovedal svoj umik iz aktivne politike. Neuradno pravi, da gre bolj za provokacijo, saj je bila volilna enota, v kateri bo kandidiral, do sedaj nedosegljiva za stranko SDS. “Vsem tistim, ki mislijo, da bom “papirnati kandidat”, ki je le posodil svoje prepoznavno ime stranki SDS, zato, da bi nabiral glasove in ne bil izvoljen, sporočam: Motite se, na volitve grem zato, da skušam streti ta trd oreh, ki se mu reče: SDS v tem okolju zadnjih 20 let ni imela izvoljenega poslanca. Naredil bom vse, da se to tudi zgodi. Sicer pa vedite, vsak glas v vsakem okraju enako šteje. In noben ne gre v nič, ker imamo proporcionalni volilni sistem. Vsak kandidat torej zbira glasove ne le zase, ampak tudi za stranko ali listo”.

“No, volilni štab je zdaj že v veliki meri oblikovan. Še vedno pa imamo dovolj prostora za posameznice in posameznike, ki so mi pripravljeni pomagati. Hvala vsem, ki ste se mi javili. Moja vrata so še vedno odprta, zlasti za mlade, pa tudi za starejše. Sam tega trdega oreha ne morem streti, z vašo pomočjo pa ga lahko. Vabljeni torej k sodelovanju. Dobite me na 051210410 ali na vinko.gorenak@sds.si. Dobrodošli vsi, ki ste pripravljeni pomagati. Režiserji zarot so v tem prepoznali vse mogoče stvari, tudi “vabljenje v posteljo”, toda pustimo jim veselje, naj uživajo v svoji domišljiji. Med njimi ni in ne bo mojih volivcev. Celo nekateri novinarji so me klicali, kaj se skriva za tem skrivnostnim tvitom. Nič posebnega torej, le želja po oblikovanju učinkovitega volilnega štaba in ekipe, ki mi bo pomagala. Zakaj mlajši od 33 let, so me prav tako spraševali. Ja, zato, ker mlajše od 33 let v SDS štejemo za podmladek”, pojasnjuje Gorenak.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)