V Nemčiji do leta 2050 podvojeno število muslimanov? – TOPNEWS.si

V Nemčiji do leta 2050 podvojeno število muslimanov?

V Nemčiji do leta 2050 podvojeno število muslimanov?

Odstotek muslimanskega prebivalstva bi se v Nemčiji utegnil podvojiti do leta 2050, je pokazala raziskava ameriškega inštituta Pew, ki so jo objavili v Berlinu.

“V Nemčiji bi delčež muslimanskega prebivalstva, če se upošteva regularno migracijo, brez begunskih valov, utegnil do leta 2050 znašati 11 odstotkov, kar je dvakrat več kot danes”, je zaključek raziskave omenjenega ameriškega inštituta.

Tudi brez regularne migracije bi se delež s sedanjih 5,5 odstotkov utegnil povečati na 9 odstotkov, je ocena inštituta. Razlog za to je dejstvo, da so državljani muslimanske veroizpovedi v povprečju mlajši od ostalega prebivalstva, kot tudi to, da muslimanske ženske v povprečju rojevajo več otrok (1,9) kot ostala ženska populacija (1,4 otroka na žensko).

Na podlagi raziskave, v kateri so analizirali podatke iz držav članic Evropske unije, Norveške in Švice, je država z največjim odstotkom muslimanskega prebivalstva v EU Francija (8,8 odstotkov), sledita Švedska (8,1 odstotkov) in Velika Britanija (6,3 odstotke).

Raziskava kaže tudi, da večina Nemcev prihoda večjega števila beguncev iz Sirije in Iraka ne doživlja kot “resno grožnjo”, za razliko od vprašanih v Poljski, Madžarski, Italiji in Grčiji.

V Poljski, kjer je odpor javnosti do muslimanskih priseljencev zelo močen, živi le 0,1 odstotka muslimanov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Težava je v tem ,da nihče ne ve kako bodo te ljudi vzdrževali-delali ne bodo nikoli.

  • comment-avatar
    Franci 6 let

    problem je islam. NE paše v moderen svet. Ta kult bi morali prepovedati