Oliver Stone: Zahodni mediji ne poročajo resnice o Rusiji in Putinu! – TOPNEWS.si

Oliver Stone: Zahodni mediji ne poročajo resnice o Rusiji in Putinu!

Oliver Stone: Zahodni mediji ne poročajo resnice o Rusiji in Putinu!

Ameriški režiser Oliver Stone je v intervjuju za francoski Figaro povedal podrobnosti pogovora z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Po Stone-ovih besedah, ruski predsednik nima nič skupnega z likom, ki ga slikajo ameriški mediji. O sami Ameriki, pa Stone govori še bolj kritično kot ruski predsednik, poroča Figaro.

Avtor filma-Intervju z Vladimirjem Putinom, ki ga sestavljajo štiri nadaljevanja, kot tudi knjige pogovorov, ki so nastale na podlagi filma, režiser Oliver Stone je povedal, da Putin “ni najhujši med carji“, kot ga prikazujejo zahodni mediji.

“Z mano je bil človek, ki spominja na evropskega tehnokrata“, je dejal Stone in posebej poudaril potrpežljivost, s katero je Putin odgovarjal na vprašanja med 50-urnim intervjujem.

“Bili so trenutki, ko je Putin, sem prepričan, vrel znotraj, to je bilo očitno. Vendar, niti enkrat tega ni pokazal“, je povedal Stone.

Režiser je kritiziral ameriške medije, ki po njegovem mnenju, sedaj opravljajo funkcijo “press-službe ameriških oblasti“ in enostavno zavračajo resnično poročati o vsemu, kar je v zvezi s Putinom, “enem od najvplivnejših šefov držav v svetu, čigar napaka je v tem, da je pokazal vzdržan odziv in določeno nasprotovanje ideji o novem svetovnem redu pod vodstvom ZDA“.

“Nisem prebral niti enega članka o Rusiji v teh časopisih, ki bi vsaj do nekod odražal realnost, ki sem jo videl s svojimi očmi in jo preučeval“, je izjavil Stone.

Režiser je v svojem intervjuju ruskemu predsedniku dal, kot je povedal, možnost, da predstavi lastni pogled na dejstva, ki so vplivala na rusko-ameriške odnose od devetdesetih let prejšnjega stoletja pa do danes — pogled, ki ga zahodni mediji ignorirajo.

“Tisti, ki bodo prebrali mojo knjigo, bodo odkrili, da gospod Putin neutrudno propagira spoštovanje mednarodnega prava kot edinega instrumenta, ki je sposoben jamčiti stabilnost svetovne ureditve in ohraniti mir v celem svetu. Putin kar naprej govori o tem, pa kljub temu, ga dosledno predstavljajo kot zlobneža“, je povedal Stone.

oliver stone putin 1

Američani so si izmislili Hladno vojno

Filmski režiser o svoji domovini govori ostreje kot Putin, opazi Figaro. Stone je ostro kritiziral odločitev ZDA, ki je Rusiji uvedla gospodarske sankcije po vojaških aktivnostih na vzhodu Ukrajine.

“Cilj teh sankcij in tega spora, ki ga podpirajo ZDA je, da se razdeli Evropo, da se oslabijo njene trgovinske zveze z Rusijo in da se homogenizira tabor znotraj NATO“, je prepričan Stone.

Hladno vojno si je, po njegovem mnenju, izmislila ameriška propaganda, da bi terorizirala lastno prebivalstvo in da bi opravičila krepitev vojaško-industrijskega kompleksa, ki danes grozi celemu svetu.

“V tem trenutku smo sposobni z veliko lahkotnostjo uničiti celo človeštvo“, ocenjuje Stone.

Grožnjo, po Stoneovem mnenju, predstavlja ne le vojaška moč ZDA, temveč tudi dejstvo, da imajo obveščevalne službe danes ogromno nevidno oblast.

“Če je dejanje Edvarda Snowdna tudi nekaj dokazalo, potem je to, da imajo ZDA povsod ušesa, ki spremljajo politične debate in poskušajo nadzirati volitve po svetu. Trditev o ruskem vmešavanju (med predsedniškimi volitvami v ZDA) pri meni izzivajo smeh“, pravi režiser.

Reklamne kampanje, ki jih financirajo ameriški milijarderji, imajo neizmerno večji vpliv na volilno telo, je prepričan Stone, ki meni, da za propadanje ameriške demokracije ni kriva Rusija, temveč same ZDA, s svojim volilnim sistemom, zasnovanim na glasovih elektorjev, namesto na glasovih samega ljudstva.

Figaro spomni, da je Stone med lansko ameriško volilno kampanjo zavrnil podpreti tako Hillary Clinton kot tudi Donalda Trumpa.

“Nikoli ne bi podprl Hillary Clinton, državno sekretarko, s težko prtljago vojn, ki jih je začela. Zgleda, da jo napake, storjene v Libiji, Iraku in Afganistanu, niso ničesar naućile“, zaključi Stone.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Stone velja za precej levega ,tudi nekateri filmi ,ki so njegovi to izpričujejo.
    Putin je pač KGB jevec in nič drugega.