Največji udarec za Trumpa: Poveljnik jedrskih sil ZDA je sporočil, da ga ne bo ubogal! – TOPNEWS.si

Največji udarec za Trumpa: Poveljnik jedrskih sil ZDA je sporočil, da ga ne bo ubogal!

Največji udarec za Trumpa: Poveljnik jedrskih sil ZDA je sporočil, da ga ne bo ubogal!

Nekateri ljudi mislijo, da smo neumni. Nismo neumni. Veliko premišljujemo o takšnih stvareh, če imate tako odgovornost, je sporočil general John E. Hyten in javno užalil predsednika Združenih držav Amerike. Vrhovni poveljnik ameriških jedrskih sil John E. Hyten je včeraj izjavil, da ne bi poslušal predsednika ZDA Donalda Trumpa, če bi ukazal “nezakonito” uporabo jedrskega orožja!

General Hyten, poveljnik ameriškega strateškega poveljstva (STRATCOM) je na Mednarodnem varnostnem forumu v Halifaxu dejal, da je veliko razmišljal o tem, kaj bi naredil, če bi dobil tak ukaz.

“Nekateri ljudje mislijo, da smo neumni. Nismo neumni. Veliko premišljujemo o takšnih stvareh. Če imate takšno odgovornost, kako, da ne bi premišljevali o tem?”, je odgovoril Hyten na vprašanje o takšnem scenariju.

Hyten je s svojim stališčem javno udaril po predsedniku, s sugestijo, da je Trump “norec”, ki lahko nezakonito uporabi jedrski gumb… Svet je ostal v dvomih, kdo pravzaprav ima nadzor nad ameriškim jedrskim arsenalom, medtem ko se na takšen način javno žali predsednika, ki so ga izvolili državljani ZDA!

CBS News je poročala, da je Hyten, ki je odgovoren za ameriški jedrski arsenal, pojasnil proces, ki bi sledil po takšnem ukazu.

“Kot poveljnik STRATCOM-a svetujem predsedniku, on pa se odloči kaj naj naredim. Če pa je to nezakonito, kaj sledi? Povedal mu bom: “Gospod predsednik, to je nezakonito”. In kaj bo nato storil predsednik? Vprašal bo, “kaj bi bilo legalno?” In soočili se bomo z opcijami, s kombiniranimi kapacitetami, kot odgovor na vsako situacijo in to tako funkcionira. Ni tako komplicirano”, je pojasnil Hyten in dodal, da je preučevanje scenarija za reakcijo v primeru nezakonitega ukaza standardna praksa. “Če izvršite nezakonit ukaz, greste v zapor. Utegne se vam zgoditi, da preostanek življenja preživite v zaporu”, je dejal general Hyten.

Pentagon zaenkrat še ni odgovoril na prošnjo, da pokomentira Hytenovo izjavo, je sporočil Reuters.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    dež 6 let

    Tega prispevka se pa niti Fake news ne da imenovati.

  • comment-avatar
    Borut Stari 6 let

    Trump bo, če ga že ni, tega generala enostavno zamenjal.