Predsedniške volitve: Predsedniška kandidatka Romana Tomc o tem, kakšen mora biti predsednik – TOPNEWS.si

Predsedniške volitve: Predsedniška kandidatka Romana Tomc o tem, kakšen mora biti predsednik

Predsedniške volitve: Predsedniška kandidatka Romana Tomc o tem, kakšen mora biti predsednik

Strinjam se s tem, da se predsednik države ne vtika vedno v vsak posamezen primer, ampak trdno stojim za tem, da pa predsednik države mora imeti svoje mnenje in gre tukaj za načelno mnenje ali naša pravna država deluje ali ne deluje in v teh primerih je evidentno, pa pustimo tukaj ob strani ali gre za leve ali desne politike, ampak evidentno je, da imamo pri nas privilegirane oziroma drugorazredne in prvorazredne državljane. Za ene velja pravna država, eni morajo plačati vsako položnico, vsako kazen, za druge, ki pa lahko naredijo veliko večje prekrške, kazniva dejanja, pa ta pravna država ne velja. To je seveda sistemski problem v naši državi.

Mi imamo institucije pravne države. Problem teh institucij je, da ne naredijo ničesar. In če mi vemo, da se nekaj dogaja in institucije ne ukrepajo, kar bi aktualni predsednik lahko v nekem času ugotovili, da se nič ne dogaja, potem je treba opozoriti na drugačen način. Potem je treba biti bolj glasen.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    VIKTORE 5 let

    “Za ene velja pravna država, eni morajo plačati vsako položnico, vsako kazen, za druge, ki pa lahko naredijo veliko večje prekrške, kazniva dejanja, pa ta pravna država ne velja. To je seveda sistemski problem v naši državi.”
    Ste ga. Tomćeva mislili s tem na vašega predsednika g. Janšo ?