Nemška predvolilna kampanja – Schulz: Merklova nima vizije, ne bom pokleknil pred Erdoganom! – TOPNEWS.si

Nemška predvolilna kampanja – Schulz: Merklova nima vizije, ne bom pokleknil pred Erdoganom!

Nemška predvolilna kampanja – Schulz: Merklova nima vizije, ne bom pokleknil pred Erdoganom!

Kandidat socialdemokratov za kanclerja Nemčije Martin Schulz je ocenil, da Angela Merkel “nima vizije za prihodnost”. Zatrdil je tudi, da ne bo pokleknil pred predsednikom Turčije Redžepom Tajipom Erdoganom in če bo treba, bo razdrl sporazum s Turčijo o politiki do beguncev.

merkel schultz1 merkel schultz2

Teden dni pred parlamentarnimi volitvami je predsednik Socialdemokratske stranke Nemčije (SPD) v pogovoru za Deutsche Welle usmeril ostre kritike na račun turškega predsednika Erdogana in poudaril, da so človekove pravice v Turčiji v slabem stanju.

“Če boste jutri potovali v Turčijo in od tam poročali, vam ne morem jamčiti, da ne boste končali v zaporu”, je Schulz sporočil novinarjem. Dodal je, da je “trenutno brez smisla se pogovarjati z Erdoganom”. Deutsche Welle spomni, da je Schulz že nekajkrat izjavil, da se zavzema za zaključek pristopnih pogajanj EU z vlado v Ankari, izrazil pa je tudi pripravljenost na prekinitev sodelovanja s Turčijo, ko gre za vprašanje politike do beguncev.

merkel schultz3

“Nisem pripravljen poklekniti pred Erdoganom. Človek si ne sme dovoliti izsiljevanja”, je dejal predsednik SPD in dodal, da v kolikor bo postal kancler, se bo odprto pogovoril tudi s članicami EU, ki zavračajo sprejem beguncev. Schulz se je prav tako opredelil za to, da se v Evropi uvedejo tako imenovane kvote oziroma zakon o priseljevanju z jasnim številom beguncev.

Kandidat socialdemokratov za kanclerja ocenjuje, da je možno sodelovanje tudi z afriškimi državami, ki niso demokratične, da bi preprečili gibanje beguncev v smeri Evrope. Ob tem pa je poudaril, da bi bilo to možno le v sodelovanju in pod nadzorom mednarodnih organizacij.

merkel schultz4 merkel schultz5

Deutsche Welle navaja da, po rezultatih raziskav javnega mnenja, kandidatka Krščanskodemokratske unije/Krščanskosocialne unije (CDU/CSU) Angela Merkel trenutno prepričljivo vodi.

Vendar Schulz še ni vrgel puške v koruzo in je kanclerko Merkel obtožil, da “le upravlja s tistim, kar je že doseženo” in da “nima vizije za prihodnost”. Schulz je prav tako dejal, da ne daje velikega pomena raziskavam javnega mnenja.

“24. septembra bo odločalo ljudstvo. Bomo videli, kako bo”, je zaključil Schulz.

Zanimivo je, da je Schulz prevzel retoriko, ki je značilna prej za desno opcijo kot pa levo. Ali mu bo to pomagalo ukrasti Merklovi kakšen glas, bomo kmalu videli na parlamentarnih volitvah.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)