Orbanova stranka razkriva tajni Sorosev načrt! – TOPNEWS.si

Orbanova stranka razkriva tajni Sorosev načrt!

Orbanova stranka razkriva tajni Sorosev načrt!

Madžarska vladajoča stranka Fides, ki se pripravlja na parlamentarne volitve prihodnjega aprila, je obljubila, da bo državljanom razkrila načrt milijarderja Georgea Sorosa, ki namerava pripeljati milijone migrantov v Evropo.

soros1

Fides je od vlade premiera Viktorja Orbana zahteval, da izvede “nacionalno opredeljevanje” o načrtu Bruslja, ki želi razmestiti prosilce za azil po državah EU, teden zatem, ko je Evropsko sodišče zavrnilo tožbo Madžarske in Slovaške.

Doslej so bile podobne konzultacije izvedli tako, da so državljanom poslati vprašalnike, v katerih je madžarska vlada pojasnila svoje stališče in državljane vprašala, ali se s tem strinjajo.

fidesz

Lajos Kosa, podpredsednik stranke Fides, je dejal, da bi bilo potrebno nacionalne konzultacije usmeriti na domneven Sorosev načrt. “Evropska komisija ne želi povedati, da izvaja Sorosev načrt… in da vse njene poteze in ideje v zvezi z migracijo gredo v tej smeri”, je dejal Kosa, ki opiše neuspeh Madžarske pred evropskim sodiščem kot nekaj, kar Sorosevem načrtu “odpira vrata”.

Sodišče Evropske unije je prejšnji teden zavrnilo tožbo Madžarske in Slovaške, ki sta ju vložili zaradi odločitve EU glede začasnega mehanizma obveznega premeščanja prosilcev azila.

Po tej odločitvi morajo članice EU sprejeti vsaka svoj del migrantov, ki so prispeli v Evropo in se nahajajo v Grčiji in Italiji. Odločitev sodišča je ponovno aktualizirala spor med vzhodnimi in zahodnimi članicami in načela kohezije Evropske unije.
Madžarska je takoj sporočila, da ne bo spremenila svojega proti-migrantskega stališča.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)