To je četverica teroristov, ki so izvedli napad v Barceloni: Najmlajši je imel samo 17, najstarejši pa 24 let! – TOPNEWS.si

To je četverica teroristov, ki so izvedli napad v Barceloni: Najmlajši je imel samo 17, najstarejši pa 24 let!

To je četverica teroristov, ki so izvedli napad v Barceloni: Najmlajši je imel samo 17, najstarejši pa 24 let!

Španska policija še vedno išče osumljence, ki so povezni s terorističnima napadoma v Barceloni in Cambrilsu, poroča La Vangvardia.

Štirje osumljenci na sliki so starosti 17, 18, 22 in 24 let in so maroškega porekla, so sporočili policijski viri, ki sodelujejo v preiskavi.

Trije osumljeni so iz španskega mesta Ripolija, mestecu z 10.000 prebivalci, oddaljenem okoli 100 kilometrov od Barcelone, medtem ko je četrti osumljenec iz katalonskega mesta Ribes de Freser, piše La Vangvardia.

teroristi barcelona 2

Po poročanju Reutersa, ki se sklicuje na vir v pravosodju z vpogledom v preiskavo, španske oblasti menijo, da je bilo morda v celici, ki je izvedla napad v Barceloni, osem ljudi, španski El País pa poroča o 12-članski organizaciji.

Prav tako je policija sporočila, da je možno, da je voznik kombija v Barceloni, eden od možnih teroristov, ubitih v obračunu s policijo v primorskem mestu Cambrilsu, ko je policija ubila 5 teroristov, ki so bežali pred njo, ko se jim je prevrnil avto. Opasani so bili z lažnimi eksplozivnimi jopiči.

Število umrlih v Kataloniji je medtem naraslo na 14, ranjenih pa je 130 ljudi. Žrtve terorističnega napada prihajajo iz 34 držav.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)