Kongres degradiral predsednika: Trump ni imel druge možnosti kot, da podpiše zakon o sankcijah! – TOPNEWS.si

Kongres degradiral predsednika: Trump ni imel druge možnosti kot, da podpiše zakon o sankcijah!

Kongres degradiral predsednika: Trump ni imel druge možnosti kot, da podpiše zakon o sankcijah!

Iz Kremlja so sporočili Ameriki, da se Rusija ne bo niti zvila, niti zlomila. Zakon o zaostritvi sankcij Rusiji, ki ga je podpisal Donald Trump, v bistvu ničesar ne spremeni, meni tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina, Dmitrij Peskov.

unnamed (12)

Moskva

“To ni nič novega. Bistvo je v tem, da je bil zakon sprejet. S podpisom ali brez podpisa predsednika, bi avtomatsko postal zakon. To, de facto, ničesar ne spremeni”, je novinarjem dejal Dmitrij Peskov med komentiranjem Trumpovega podpisa zakona.

unnamed (13)

Dmitrij Peskov

“Kakšni recipročni ukrepi? Ni ničesar novega, recipročni ukrepi so že bili sprejeti”, je dodal Peskov pri odgovoru na vprašanje, ali bodo sledili recipročni ukrepi s strani Rusije.

Stalni predstavnik Rusije pri OZN Vasilij Nebenzja je izjavil, da se Rusijo ne da zlomiti s sankcijami.
“Dobro morajo vedeti, da se ne bomo niti zvili, niti zlomili”, je izjavil Nebenzja, poroča Reuters.

unnamed (14)

Vasilij Nebenzja

Včeraj je predsednik ZDA Donald Trump podpisal zakon o sankcijah Rusiji, Iranu in Severni Koreji, ki ga je sprejel ameriški Kongres. Kongres je imel več kot dovolj glasov, da bi preglasoval morebitni veto predsednika Trumpa in šef države Donald Trump je bil skoraj prisiljen podpisati omenjeni zakon.

image (2)

Dmitrij Medvedjev

Ruski premier Dmitrij Medvedjev se je ostro odzval na nove sankcije ZDA proti Moskvi. Opozoril je, da je Washington Rusiji napovedal trgovinsko vojno in da je kongres osramotil nesposobno administracijo Donalda Trumpa.

unnamed (15)

Jean-Claude Juncker

Premier Medvedjev je na Facebooku zapisal, da so nove sankcije enakovredne “napovedi popolne trgovinske vojne” proti Moskvi, ni pa varčeval niti s kritikami na račun Trumpa. Tako je zapisal, da ga je Kongres pretental in osramotil ter da se je znova pokazala njegova popolna nesposobnost, zato bodo sledili novi koraki s ciljem, da se ga odstrani z oblasti. Dodal je še, da je ukrep ZDA “pokopal upe za izboljšanje odnosov z novo ameriško administracijo”. “Režim sankcij je bil sprejet in bo veljal več desetletij, če se ne bo zgodil kakšen čudež,” je zapisal.

Ker nove sankcije omogočajo ameriški administraciji “kaznovanje” podjetij, ki sodelujejo pri razvoju ruskih izvoznih plinovodov, kot je tudi plinovod Severni tok 2, po katerem ruski plin po dnu Baltskega morja teče v Evropo oziroma Nemčijo, so se odzvale tudi nekatere evropske države. Evropska unija je tako že napovedala protiukrepe, če bodo ameriške sankcije ogrozile evropsko energetsko varnost. Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker pa je posvaril pred “nenamernimi enostranskimi učinki, ki vplivajo na energetsko varnost Evropske unije”.

logo-topnews (1)

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)