Ivanka Trump se je pojavila v Hamburgu in šokirala svetovne voditelje! – TOPNEWS.si

Ivanka Trump se je pojavila v Hamburgu in šokirala svetovne voditelje!

Ivanka Trump se je pojavila v Hamburgu in šokirala svetovne voditelje!

Drugi dan Vrha G20 v Hamburgu je Ivanka Trump, hči ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je pripravila presenečenje organizatorjem.

Namreč, medtem ko njen oče Donald Trump ni bil v dvorani, saj je odšel na bliateralni sestanek, se je Ivanka odločila, da ga bo nadomestila na panelu Afrika, migracije in zdravje.

Tako je Ivanka sedela za mizo, predvideno za voditelje držav članic G20, med britansko premierko Thereso May in kitajskim predsednikom Xi Jingpingom.

merkel 2

Del političnih komentatorjev je ocenil, da je taka poteza neverjetna in nedopustna, preostali del pa je izrazil začudenost, saj je Ivanka pred nekaj tedni izjavila, da si želi biti čim dlje stran od politike.

Glavna svetovalka ruskega predsednika Vladimirja Putina je prva objavila to nenavadno zamenjavo na Twiterju, s fotografijo Ivanke, kako sedi v dvorani.

“Ivanka spremlja predsednika Trumpa”, je napisala Svetlana Lukaš. “In ga zamenjuje za mizo G20, ko očka Trump odide na bilateralne pogovore”, je dodala 20 minut kasneje. Fotografija je bila kasneje zbrisana, zaradi česar se je odzvalo veliko število uporabnikov Twitter mreže.

Druge delegacije, zatem pa tudi Bela hiša, so potrdili informacijo. Ivanka Trump, poslovna ženska se je znašla za pogajalsko mizo s Xi Jinpingom, Redžpom Tajipom Erdoganom, Angelom Merkel in Thereso May.

Bela hiša je sporočila, da se je to zgodilo, ko je predsednik Svetovne banke govoril o razvoju Afrike in dodala, da tudi ostale predstavnike, ko zapustijo dvorano, začasno zamenjuje drug član delegacije.

Nemška kanclerka Angela Merkel je včeraj izjavila, da je ne moti, ker je Ivanka Tramp na kratko zasedla mesto svojega očeta Donalda in se pridružila šefom držav in vlad na enem od panelov Vrha G20 v Hamburgu.

Pred tem je en član ruske delegacije objavil na Twitterju fotografijo, na kateri se vidi, kako Trumpova hčerka sedi na očetovem sedežu, poroča AP.

Merklova je novinarjem dejala, da delegacije same odločajo, kdo bo sedel za mizo v odsotnosti predsednika.

“Ivanka Trump je v ameriški delegaciji, tako da je to v skladu z ravnanjem tudi ostalih delegacij. Znano je tudi, da Ivanka dela v Beli hiši in je zadolžena za nekatere iniciative”, je povedala Merklova novinarjem.

Burni odzivi na Twitterju

Novica, da je Ivanka Trump na Vrhu G20 v Hamburgu sedela na sedežu svojega očeta, predsednika ZDA, je izzvala burne in ne preveč pozitivne reakcije na družbenih mrežah v ZDA.

“Zakaj za vraga je Ivanka Trump prisotna namesto očeta na sestankih G20? Katere so njene kvalifikacije? Kdo jo je izvolil?”, je napisal pisatelj Charles Blow na Twitterju, prenaša Indipendent.

“Zato, ker je neizvoljena, nekvalificirana, nepripravljena, pripadnica newyorške visoke družbe, najboljša osebnost, da predstavlja ameriške nacionalne interese”, je dejala novinarka in prejemnica Pulitzerjeve nagrade Ann Applebaum.

O tem, da je Ivanka nadomestila svojega očeta za mizo in sedela poleg kitajskega predsednika Xi Jinpinga, se je oglasil tudi kolumnist New York Timesa Nicholas Christof.

“Meni zgleda, kot da so ZDA banana-republika, ki jo predstavlja ena neizkušena hčerka”, je napisal Christof.

Znanstveni sodelavec za nacionalno varnost v Centru za ameriški napredek Brian Katulis je na Twitterju zapisal, da se Trump obnaša kot “korumpirani arabski diktator”.

Matthew Dowd, politični strateg, ki je vodil kampanjo Georga Busha leta 2004 pravi, da bi v primeru, če bi Barack Obama ali Hillary Clinton na tak način izpostavljala svoje otroke, bi se pristaši Trumpa žolčno odzvali. Na koncu zaključi z mislijo: ZDA so republika in ne monarhija”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)