Melania pokazala kdo je glavni v Beli hiši! – TOPNEWS.si

Melania pokazala kdo je glavni v Beli hiši!

Melania pokazala kdo je glavni v Beli hiši!

Soproga ameriškega predsednika Melania Trump je hitro pokazala, kdo je glavni v Beli hiši, ko je samo nekaj dni po vselitvi v Belo hišo imenovala novega šefa doma predsedniškega para.

Melania Trump je izbrala glavnega menedžerja družinskega hotela “Trump international” na položaj šefa Bele hiše, poroča New York Times. V Beli hiši bo uvedla nov red.

melania22

Timothy Harleth, menedžer v hotelu “Trump” v Washingtonu, bo tako zamenjal Angello Reid, bivšo šefinjo Bele hiše, ki je bila prva ženska, ki je bila imenovana na tak položaj in komaj druga oseba afroameriškega porekla zaposlena v Beli hiši. Reid je bila nenadoma odpuščena maja letos, razlog je ostal neznanka.

Harleth bo odslej zadolžen za upravljanje s proračunom, načrtovanje družinskih večerij, bo zaupnik Trumpovih in v bistvu bo skrbel za to, da vse v Beli hiši poteka gladko. Najverjetneje je šlo za nezaupanje, saj so kar naprej deževale informacije o tem, kako se počuti, kje obeduje, spi in kaj počne Donald Trump v Beli hiši. Naj spomnimo.

Čeprav je bil Trump v Ovalnem kabinetu še ne polnih 20 dni, je na primer Business Insider že pisal o nekaterih najzanimivejših podatkih o življenju novega ameriškega predsednika v Beli hiši: “Ker soproga Melania in mladi sin Barron še naprej živita v New Yorku, novi predsednik Donald Trump dolge noči preživlja sam. Najpogosteje odhaja z delovnega mesta okoli 18.30. Pred časom je ukazal, naj mu postavijo ogromen TV zaslon v predsedniško jedilnico, da bi tako lahko gledal poročila v času kosila. Za razliko od njega je imel bivši predsednik Barack Obama manjši televizor, ki ga je gledal izključno le takrat, ko je šlo za neke zelo pomembne novice.

“New York Times” je poročal, da predsednik Trump večere preživlja oblečen v kopalnem plašču, sam in pred televizorjem. V začetku naj bi imeli Trumpovi pomočniki večerne sestanke v temi, saj niso nikakor mogli najti stikal za nastavitev luči za tovrstne sestanke v Beli hiši. Še preden se je Donald Trump vselil v Belo hišo, je ukazal zamenjavo zaves v predsedniški pisarni, ki meri skoraj 76 kvadratnih metrov. Zamenjal je tradicionalne vijolično rdeče zavese (ki jih je postavil Obama) in namesto njih postavil zavese v zlati barvi.

Predsednik Trump je obdržal svetovno znano delovno mizo “Resolute” ki jo že več desetletij uporabljajo ameriški predsedniki v svoji pisarni. Delovna miza je narejena iz ostankov arktične ladje “Resolute”, Ameriki pa jo je podarila britanska kraljica Viktorija, leta 1880. Po poročanju ameriških medijev, naj bi Trump zadržal tudi skulpturo Martina Lutra Kinga, ki jo je postavil Obama. Poleg tega, pa je Trump dodal skulpturo nekdanjega britanskega premiera Winstona Churchilla. Trump je zamenjal tudi Obamino preprogo s citati ameriških predsednikov in na njeno mesto postavil preprogo v zlati barvi, podobnega dizajna, kot jo je imel tudi predsednik George Bush. Trump je osebno izbral tudi portret predsednika Andrewa Jacksona za okras v Ovalnem kabinetu, razlog za to odločitev naj bi bil v tem, da so ga mnogi primerjali s prvim ameriškim populističnim predsednikom.

Tako so takrat pisali ameriški mediji. Vendar če pozorno beremo, lahko ugotovimo, da gre pri skoraj vsaki informaciji za primerjavo z bivšim ameriškim predsednikom Barackom Obamo. Trump ni bil ravno navdušen glede curljanja informacij.

Melania se je v Belo hišo vselila pred desetimi dnevi, čeprav njen soprog Donald Trump že pet mesecev opravlja funkcijo predsednika ZDA. Razlog za kasnejšo selitev iz Trumpovega stolpa v New Yorku v Washington je bilo šolanje sina Barrona, za katerega Melania izjemno lepo skrbi, pri vzgoji pa sta ji pomagata tudi starša, za katera se pričakuje, da bosta pogosta gosta v Beli hiši.

Njena odločitev o zaposlitvi Timothyja Harletha, ki je bil zaposlen v družinskem podjetju Trumpovih, je v skladu s politiko njenega soproga, ki je razvil priročno družinsko in prijateljsko mrežo svetovalcev, zaupnikov, pa celo sodelavcev Bele hiše.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)