Vsa Britanija prepeva glasbeni hit o britanski premierki! – TOPNEWS.si

Vsa Britanija prepeva glasbeni hit o britanski premierki!

Vsa Britanija prepeva glasbeni hit o britanski premierki!

V Veliki Britaniji je volilna kampanja pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami na vrhuncu. Začinil jo ni še nihče od politikov tako, kot predstavniki civilne družbe – skupina Captain SKA s skladbo z naslovom Liar Liar GE2017, ki so jo objavili 25.5.2017 in je postala v Britaniji velik hit.

Skladba, v kateri britansko premierko Thereso May kritizirajo in imenujejo z lažnivko, napreduje na lestvici najbolj poslušanih skladb tega tedna, kljub temu, da je britanski radio BBC zavrnil njeno predvajanje.

Skladba Liar liar GE2017 trenutno zavzema tretje mesto, je sporočila družba, ki objavlja lestvico najbolj poslušanih singlov.

“Je lažnivka, lažnivka, ne morete ji verjeti, ne, ne, ne”, govori pesem sedemčlanskega benda “Captain SKA”, ki so jo promovirali v petek.

V skladbo so vključeni tudi posnetki delov iz nekaj govorov britanske premierke Therese May.

Več kot 30.000 ljudi “je že z You Tuba snelo” posnetek skladbe v petih dneh, predvajali pa so jo več kot 100.000 krat. Radio BBC1 pa je sporočil, da omenjene skladbe ne bo predvajal.

“Ne prepovedujemo skladb ali umetnikov, vendar naše uredniške smernice zahtevajo, da ostanemo nepristranski. Kraljestvo se trenutno nahaja v predvolilnem času, tako da ne bomo predvajali omenjene skladbe”, je sporočil BBC.

Ves zaslužek od prodaje skladbe bodo dan pred volitvami podarili bankam hrane in pobudi proti ukrepom varčevanja.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)