Velika Britanija: laburistom raste podpora, približujejo se Mayevi? – TOPNEWS.si

Velika Britanija: laburistom raste podpora, približujejo se Mayevi?

Velika Britanija: laburistom raste podpora, približujejo se Mayevi?

Lider britanske opozicijske Laburistične stranke Jeremy Corbyn je bližje kot kdaj koli zmagi na parlamentarnih volitvah, ki bodo potekale 8. junija v Veliki Britaniji, zahvaljujoč valu podpore ženskega dela prebivalstva, piše Sunday Telegraph, ki se sklicuje na najnovejšo anketo.

Laburisti imajo trenutno šest odstotkov zaostanka za vladajočo konservativno stranko britanske premierke Therese May, manj kot dva tedna pred volitvami, kar je najmanjša razlika med kandidati, od kar so bile razpisane predčasne parlamentarne volitve.

Konservativno stranko bi volilo 44 odstotkov volivcev, medtem ko bi laburiste volilo 38 odstotkov britanskih volivcev.

Podpora Liberalnim demokratom znaša sedem odstotkov, medtem ko je stranka za neodvisnost Združenega Kraljestva (UKIP) padla na samo štiri odstotke podpore volivcev.

Prednost konservativcev pred laburisti je še v začetku meseca znašala 15 odstotkov. Zmanjšanje podpore za devet odstotnih točk pomeni dramatično zaostritev končnice volilne tekme, ocenjuje Sunday Telegraph.

Politični analitiki ocenjujejo, da so za energično vrnitev laburistov zaslužne prav ženske volivke, katerih pozitivno stališče do Corbyna se je znatno povečalo v preteklih tednih.

Naj spomnimo, da se vodja laburistov Jeremy Corbyn za razliko od premierke Mayeve zavzema za obstanek Velike Britanije v reformirani Evropski uniji. Za pogajanja o Brexitu med Veliko Britanijo in EU je dejal, da bodo na koncu pogubna za večino ljudi v Britaniji.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Klovni z Ukipa_A SO S POMOČJO Putina zj*** britansko desnico;bavo idioti: