Trumpovo odrivanje črnogorskega Markovića je izzvalo ogorčenje na družbenih omrežjih – TOPNEWS.si

Trumpovo odrivanje črnogorskega Markovića je izzvalo ogorčenje na družbenih omrežjih

Trumpovo odrivanje črnogorskega Markovića je izzvalo ogorčenje na družbenih omrežjih

LONDON – Avtorica knjige o čarodeju Harryju Potterju J. K. Rouling je komentirala na svojem Twitter profilu neobičajno situacijo iz Bruslja, ko je ameriški predsednik Donald Trump odrinil črnogorskega premierja Duška Markovića na vrhu NATO v Bruslju, da bi se prerinil v prvo vrsto.

“Ti mali, mali, majceni človek”, je napisala britanska pisateljica Joanne K. Rouling na Twitterju poleg posnetka Trumpa, ki odrine premierja Markovića.

Situacija, v kateri je ameriški predsednik Donald Trump odrinil na stran Duška Markovića na vrhu NATO v Bruslju, da bi se prerinil v prvo vrsto je izzvala ogorčenje na Balkanu in je glavna tema na družbenih omrežjih, čeprav jo je sam premier Črne Gore ocenil kot “banalen dogodek”. Na družbenih omrežjih v regiji so najpogostejši naslovi: “Amerika na prvem mestu” in “Kam si krenil?”.

“Videl sem samo odzive na družbenih omrežjih. To je enostavno ena banalna situacija”, je dejal Marković novinarjem na vrhu NATO. Namesto, da je pokazal užaljenost, se je nato še zahvalil Trumpu za podporo članstvu Črne Gore v NATO, poroča Associated Press. Premier Marković je še dodal, da je v vsakem primeru “običajno, da je predsednik ZDA v prvi vrsti”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    lial 7 let

    Večji problem vidim v neotesanosti Črnogorca, ki se je motal v prvi vrsti in ni pogledal, kako so razporejeni ostali. Temu sicer rečemo “kmečko obnašanje”, lahko pa tudi “balkanizem”