V Moskvi umirajo od smeha: “Amerika je kot Rusija po razpadu ZSSR” – TOPNEWS.si

V Moskvi umirajo od smeha: “Amerika je kot Rusija po razpadu ZSSR”

V Moskvi umirajo od smeha: “Amerika je kot Rusija po razpadu ZSSR”

V Rusiji je politični vrh vse bolj pogosto ironičen zaradi zmede, ki v zadnjem času prevladuje v Washingtonu. Za tako stanje ni treba verjeti, da je kriv izključno predsednik ZDA Donald Trump, piše kolumnist newyorškega Bloomberga Leonid Bershidsky.

Pred kratkim je Trump na Twitterju napisal, da se v Rusiji “skrivaj posmehujejo, ko gledajo, kako ZDA razpadajo“. Avtor članka je prepričan, da se rusko vodstvo smeji popolnoma odkrito, piše Sputnik.

Na primer, številne v ZDA je zmedla reakcija Sergeja Lavrova v zvezi z novico o razrešitvi direktorja FBI Jamesa Comeya. Vendar pa se “zaigrana“ začudenost ruskega diplomata ne more primerjati s predlogom Vladimirja Putina, da bo z ameriškim Kongresom delil rusko beležko pogovora med Sergejem Lavrovom in Donaldom Trumpom.

– Ta izjava, seveda, je čisto posmehovanje. Nemogoče si je predstavljati, da bi ameriški Kongres nekaj takega zahteval od ruskega predsednika – piše Bershidsky.

putin trump lavrov1

Avtor teksta, prav tako, usmerja pozornost na uspešno resnost ruskega ministra za zunanje zadeve na sestanku z generalnim sekretarjem Sveta Evrope Thorbjørnom Jaglandom.

– Upam, da ne boste imeli problemov zaradi fotografij? – je vprašal Jagland svojega kolega med fotografiranjem.

– To je odvisno od tega, kakšne skrivnosti mi boste povedali – je odvrnil Lavrov.

Takšen ruski humor Evropa sprejema z navdušenjem, meni Bershidsky.

Po njegovem mnenju, ruska vlada nadaljuje “z zabavo”, saj situacija v Beli hiši spominja na Jelcinovo Rusijo v njenih najslabših časih. Neprestani škandali ogrožajo “poseben položaj“ ZDA v svetu, kar pa avtor ocenjuje, da gre na roko geopolitičnim nasprotnikom Washingtona.

putin trump lavrov2

“Ameriški državljani menijo, da je za celotno zmedo kriv Donald Trump. Vendar pa tisti, ki ob strani opazujejo situacijo, vidijo, da je to vseameriški kaos, za kar je kriva slabost Amerike“, piše Bershidsky.

“Trumpovi kritiki morajo dojeti, da vztrajanje pri neutemeljenih, a izjemno resnih obtožbah, ne samo škodi svoji državi“, poudarja kolumnist Bershidsky in poziva politične nasprotnike, da pokažejo “večjo resnost in zdrav razum“ in ne pozabijo, da ima lahko diskreditacija aktualnega predsednika ZDA nepredvidljive posledice.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)