Ministrstvo za pravosodje dela Trumpu za hrbtom: Zadnji izvedel, da bivši šef FBI nadzira preiskavo o Rusiji – TOPNEWS.si

Ministrstvo za pravosodje dela Trumpu za hrbtom: Zadnji izvedel, da bivši šef FBI nadzira preiskavo o Rusiji

Ministrstvo za pravosodje dela Trumpu za hrbtom: Zadnji izvedel, da bivši šef FBI nadzira preiskavo o Rusiji

Predsednik ZDA Donald Trump je bil obveščen o imenovanju specialnega državnega odvetnika za preiskavo o domnevnem vmešavanju Rusije v predsedniške volitve šele potem, ko je namestnik ministra za pravosodje Rod Rosenstein podpisal imenovanje.

Ameriško Ministrstvo za pravosodje je imenovalo bivšega direktorja FBI Roberta Muellerja, brez vedenja predsednika ZDA Donalda Trumpa, piše New York Times.

Odločitev je sprejel namestnik ministra za pravosodje Rod Rosenstein (Deputy Attorney General for the US Departement of Justice), pravosodni minister Jefferson Sessions (US Attorney General) je za Muellerjevo imenovanje izvedel istočasno kot predsednik ZDA Donald Trump, šele po podpisu dokumenta o imenovanju! Po podatkih New York Timesa, se je pravosodni minister Jefferson Sessions v tem času nahajal v Beli hiši in se ukvarjal z zadevo, ki ni povezana z imenovanjem specialnega državnega odvetnika.

Po poročanju CNN, se je tedaj, ko je Bela hiša objavila uradno sporočilo o imenovanju Muellerja, predsednik Trump nahajal na sestanku s kandidatom za mesto direktorja FBI. Predsednika ZDA Trumpa je o imenovanju Muellerja obvestil šele svetovalec Bele hiše, je poročala CNN.

Muellerjevo imenovanje je sledilo, ker so mediji objavili, da je odstavljeni šef FBI Comey v poročilu zapisal, da je predsednik Trump na sestanku v Beli hiši februarja letos od njega zahteval, da zaključi preiskavo o njegovem bivšem svetovalcu za nacionalno varnost Michaelu Flynnu, kar pa je Bela hiša zanikala.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Priznam, da prav nič ne razumem. . . . . ja, ali pa ? Da je pravzaprav ” demokracija ” ena najbolj izrabljanih besed prav povsodi. Sedaj ob predsednikovanju Trumpa pravzaprav vidimo, kaj predsedniške funkcije so !! Nič od niča. Prav prekleto žalostno.
    Svet vodi Mamon. Pohlep ljudi po denarju.
    Bljak. . . . .