Macron besen: “Kaj pa če bi bila moja žena 20 let mlajša? Govorice o nama širijo tisti, ki sovražijo ženske” – TOPNEWS.si

Macron besen: “Kaj pa če bi bila moja žena 20 let mlajša? Govorice o nama širijo tisti, ki sovražijo ženske”

Macron besen: “Kaj pa če bi bila moja žena 20 let mlajša? Govorice o nama širijo tisti, ki sovražijo ženske”

Novoizvoljeni predsednik Francije Emmanuel Macron meni, da predsodki, da sam ne more biti zaljubljen v žensko, ki je 24 let starejša od njega, temeljijo na “sovraštvu do žensk”.

Macron je, v intervjuju za “Parisien” pred volilno zmago, izrazil prepričanje, da nikomur ne bi prišlo na pamet, da podvomi v vprašanje veljavnosti njegove ljubezenske zveze, če bi bila njegova soproga slučajno 20 let mlajša od njega, piše danes britanski “Independent”.

“Tako mnogi trdijo, da najina zveza ni trajnostna in ni možna,” je dejal Macron in pripisal take trditve osebam, ki “sovražijo ženske” in privržencem “tradicionalnih, homogenih” stališč do družbe.

makron4

Po njegovih besedah, ljude, ki širijo take govorice ali verjamejo v njih “so izgubili občutek za realnost” ali pa imajo “precejšnji problem s homoseksualnostjo”.

“Obstaja velik problem glede predstave o družbi in s tem, kako nekateri vidijo položaj ženske,” je poudaril Macron in dodal, da take govorice o njemu “destabilizirajo” tudi njegovo najbližjo okolico in izrazil obžalovanje, ker ni politika bolj “civilizirana”.

Macron se je v času predvolilne kampanje soočal z govoricami, da je homoseksualec. V zvezi s tem je povedal, da obstaja “pogosto prisotna homofobija” in da ljudje homoseksualnost ocenjujejo kot “skrito bolezen”.

V času predvolilne kampanje je najavil, da njegova soproga, v kolikor postane prva dama, ne bo “v nobenem smislu skrita, niti za Twitterjem”, kar Parisien vidi kot aluzijo na vedenje partnerk njegovega predhodnika, dosedanjega predsednika Francoisa Hollanda.

makron5

Kot Trampova – vendar v nasprotni smeri

Macron (39) je sedanjo soprogo Brigitte Trogneux (64) spoznal že kot 15-letni dijak, ko je Brigitte bila njegova učiteljica dramske umetnosti, zbližala pa sta se, ko sta skupaj delala na nekem besedilu za predstavo.

Macronovi starši so, kot piše v njegovem življenjepisu, bili šokirani, ko so izvedeli, da je njun sin, tedaj najstnik, v ljubezenski zvezi s poročeno učiteljico. Macron in Brigitte sta se poročila leta 2007, ko je bilo njemu skoraj 30 let, njej pa 54.

makron6

Sicer pa je zanimino to, da je razlika v letih med Macronom in njegovo soprogo enaka starostni razliki med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in njegovo soprogo Melanio, samo – v obratnem smislu.

makron7

Kdo je prva dama?

Francoski mediji novo prvo damo – mater treh otrok in babico sedmih vnukov – opisujejo kot “vseprisotno” u Macronovem življenju, tudi sama pravi, da je več kot 20 let “z njim pripravljena na vse”.

makron2

Medtem ko ji nekateri modni in drugi kritiki zamerijo “nonšalantni styling”, v času razglasitve volilnega izida v nedeljo zvečer, ko se je pojavila v hlačah iz jeansa, jo njeni kolegi iz gimnazije v Amiensu opisujejo kot šarmantno, vedno razpoloženo, naravno in družinsko osebo.

makron3

Prijatelji predsedniškega para pravijo, da gre za “nerazdružljiv duo”, ki se odlično razume, pri čemer “ni Brigitte tista, ki dominira, temveč mu le sledi”. Tisti, ki Brigitte dobro poznajo, jo opisujejo kot “profesorico v duši”, ki meni, da je dober pristop h kulturi – pristop k svobodi in kot osebo, ki “zna sprejemati udarce”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Nata 7 let

  Ko mačku stopiš na rep. . . . . . zamijavka, no !
  Saj je kaj takega lahko – in verjetno tudi je – pričakoval.
  Sedaj se mora zaradi lepšega malo razburjati. Enkrat sem že napisala. Če se mata, naj se mata. . . . . .samo da ga v politiki ne bo sračkal.

 • comment-avatar
  Maja 7 let

  Uciteljica ki ima dober pristop k kulturi a njen varovanec je dejal DA FRANCOSKA UMETNOST NE OBSTAJA ; da te se ni videl in da obstaja le p+multikulti priseljeniska Umetnost NO in potem ti sprejemni govor naredi pred hramom Kulture LOUVROM