Le Pen: Želim mirne odnose z Rusijo in ZDA, nisem proti EU, vendar tisti, ki išče potrditev pri Merklovi, ni zdrav! – TOPNEWS.si

Le Pen: Želim mirne odnose z Rusijo in ZDA, nisem proti EU, vendar tisti, ki išče potrditev pri Merklovi, ni zdrav!

Le Pen: Želim mirne odnose z Rusijo in ZDA, nisem proti EU, vendar tisti, ki išče potrditev pri Merklovi, ni zdrav!

Predsedniška kandidatka Marine le Pen je v intervjuju za televizijo TF1 izjavila, da želi mirne odnose z Rusijo in ZDA, da ni proti Evropi, vendar pa ne namerava iskati blagoslov pri nemški kanclerki Angeli Merkel.

Le Penova je izjavila, da spoštuje vse države. Ocenjuje, da lahko z vsem vzpostavi normalne odnose. Po njenih besedah, vsaka država pričakuje spoštovanje drugih držav. Le Penova je tudi kritizirala odnos predsednika Francije Francoisa Hollanda do Rusije in izjavila, da želi mir z Rusijo, ZDA, Veliko Britanijo in ostalimi državami.

V primeru zmage na francoskih predsedniških volitvah, želi Le Penova zbrati evropske liderje, “brez evropskih služb”, da bi se pogovarjali o prihodnji razpravi znotraj Evrope, ki jo namerava osebno začeti.

lepen1

Na vprašanje, ali namerava v primeru, da bo izvoljena, podobno kot predsednik Francije Hollande, obiskati nemško kanclerko Angelo Merkel, je Marine Le Pen odgovorila: “Naši vladarji so celo življenje porabili tako, da so obiskovali Angelo Merkel.”

Običaj, da se išče “neka vrsta blagoslova“ pri Merklovi, po mnenju Le Penove, ni zdrav. Liderka Nacionalne fronte je pojasnila, da nima nič proti sami Merklovi, le njena politika do migrantov ji ni všeč.

Sicer pa je vodja Nacionalne fronte Marine Le Pen, ki je v prvem krogu francoskih predsedniških volitev osvojila drugo mesto, napovedala, da bo odstopila kot predsednica stranke.

“Odločila sem se, da zapustim mesto predsednice Nacionalne fronte,” je v ponedeljek zvečer dejala Le Penova za francosko televizijo France 2. Ni pa še jasno, ali je njena odločitev dokončna ali pa gre le za taktični manever pred odločilnim spopadom z Emmanuelom Macronom za položaj predsednika Francije.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)