Opozorilo Lavrova Združenim državam Amerike: Ne kršite mednarodnega prava! – TOPNEWS.si

Opozorilo Lavrova Združenim državam Amerike: Ne kršite mednarodnega prava!

Opozorilo Lavrova Združenim državam Amerike: Ne kršite mednarodnega prava!

Rusija je opozorila Washington, da nasprotuje enostranskemu napadu na Severno Korejo po tem, ko je ameriški podpredsednik Mike Pence izjavil, da je konec obdobja “strateškega potrpljenja” do Pjongjanga.

“To je zelo rizična pot”, je izjavil ruski minister za zunanje zadeve Sergej Lavrov.

“Jedrska avanturistična dejanja Pjongjanga so za Rusijo nesprejemljiva, vendar pa to ne pomeni, da je kot povračilo upravičeno kršiti mednarodno pravo”, je izjavil ruski zunanji minister Lavrov.

“Upam, da ne bo več enostranskih akcij, kot je bila nedavno tega izvedena proti Siriji”, je izjavil šef ruske diplomacije.

Ameriški podpredsednik Mike Pence je opozoril Severno Korejo, naj ne preskuša odločnost predsednika ZDA Donalda Trumpa, ki je dejal, da so “vse opcije na mizi”, v naporih za zmanjšanje njenega programa jedrske oborožitve. Lavrov je izrazil upanje, da ZDA ne bodo ob tej priložnosti izvedle enostranske poteze proti Severni Koreji.

V zvezi s tem, kot je dejal Lavrov, Rusija upa, da bo politika ZDA v skladu z retoriko predsednika Donalda Trumpa v času njegove predvolilne kampanje.
Lavrov se je obregnil tudi ob rusko-ameriške odnose in dejal, da se bo Moskva ravnala po izjavah ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je dejal, da si želi z Rusijo vzpostaviti odnose.

„Rusija je na to pripravljena“, je zaključil šef ruske diplomacije in komentiral sinočnjo izjavo svetovalca predsednika ZDA za nacionalno varnost Herberta McMasterja, ki je obtožil Rusijo, da v Evropi izvaja subverzivno aktivnost, kot tudi, da je prišel čas, da se z Moskvo “ostreje pogovarja“.

Trumpov svetovalec za nacionalno varnost McMaster je obtožil Rusijo, da podpira sirskega predsednika Bašarja el Asada, ki je po njegovem odgovoren za konflikt v Siriji.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    LAVROV NAJ POMETE DOMA;IN NAJ NEHAJO Z OKUPACIJO uRAJINE IN NEHAJO KRŠITI MEDNARODNO PRAVO: