Šef CIA Mike Pompeo se v zvezi z WikiLeaksom ne strinja s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom! – TOPNEWS.si

Šef CIA Mike Pompeo se v zvezi z WikiLeaksom ne strinja s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom!

Šef CIA Mike Pompeo se v zvezi z WikiLeaksom ne strinja s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom!

Direktor CIA Mike Pompeo je obtožil WikiLeaks, da je sovražna obveščevalna agencija, ki jo podpira Rusija.

“Wiki Leaks je podoba in priložnost sovražne obveščevalne agencije”, je dejal Mike Pompeo, šef CIA, v prvem javnem nastopu, od kar je prevzel funkcijo direktorja omenjene obveščevalne agencije.

Pompeo je dejal, da je ruska obveščevalna agencija GRU (ruska vojaška obveščevalna služba) lansko leto uporabila WikiLeaks za distribucijo hakerskega materiala, v času predsedniških volitev v ZDA, poroča Reuters.

Britanska agencija Reuters spomni, da je ta izjava šefa CIA Mika Pompeja v nasprotju z izjavami predsednika Donalda Trumpa, ki je pred ameriškimi predsedniškimi volitvami govoril, da mu je všeč, ker WikiLeaks objavlja privatne, politično škodljive e-maile menedžerjev volilne kampanje njegove rivalke Hillary Clinton, Johna Podeste.

Ali bo tudi tokrat predsednik ZDA Donald Trump obrnil ploščo, kot večkrat doslej? Slednje se je že zgodilo v primeru Sirije, ko je nekaj dni pred raketiranjem vojaške letalske baze izjavil, da bo o usodi predsednika Bašarja el Asada odločalo sirsko ljudstvo, sedaj pa zahteva njegov odhod z oblasti. Drugi primer spremembe smeri vrtenja plošče pa predstavlja njegova izjava o zvezi NATO, ki da je po njegovem zastarela in odslužena organizacija. Po novem je zveza NATO moderna organizacija in služi svojemu namenu. Ne smemo pozabiti tudi izjav Donalda Trumpa, da si želi boljših odnosov z Rusijo in Vladimirjem Putinom. Po uradnem obisku ameriškega državnega sekretarja Rexa Tillersona v Moskvi ne kaže prav najbolje bilateralnim odnosom ZDA z Rusijo, saj tema o skorajšnjem srečanju predsednika ZDA Donalda Trumpa in ruskega predsednika Vladimirja Putina ni bila niti uvrščena na dnevni red pogovorov v Moskvi med šefoma diplomacije obeh velesil.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)