(VIDEO) Britanski veleposlanik Peter Ford o resnici v Siriji – TOPNEWS.si

(VIDEO) Britanski veleposlanik Peter Ford o resnici v Siriji

(VIDEO) Britanski veleposlanik Peter Ford o resnici v Siriji

Peter Ford, bivši britanski veleposlanik v Siriji je zavrnil propagando mainstream medijev, še posebej BBC-ja o dogajanju v Siriji.

Utrujen zaradi propagande, ki jo od samega začetka spodbuja država, je Peter Ford zavrnil politične laži in v ničemer se ni strinjal z novinarjem BBC-ja.

Sklicujoč se na tvrditve, da je Asad odgovoren za napad s kemičnim orožjem v Siriji, je voditelj BBC-ja dejal; “To je dejstvo, mar ne?”

Napravilno. “To je mit,” je dejal Ford z ogorčenjem do idiotizma mainstream medijev in njihovih laži.

“To ni dejstvo,” je nadaljeval Ford. “To, kar je potrebno, je preiskava, saj obstajata dve možnosti za to, kar se je zgodilo. Eno je ameriška verzija, da je Asad uporabil kemično orožje proti svojemu narodu.

Druga verzija je, da je odvržena bomba zadela deponijo streliva, kjer so džihadisti skladiščili kemično orožje. Mi ne vemo, katera od obeh možnosti je točna.“

“Spomnite se Iraka. Strokovnjaki, obveščevalne agencije, politiki so bili prepričani, da je Sadam imel orožje za množično uničevanje. Proizvedli so številne dokaze, fotografije, diagrame. Svi so zgrešili. Vse je bilo napačno. Možno je, da grešijo tudii v tem primeru. Da se samo išče izgovor za napad na Sirijo.“

Nato je glede odgovora razočarani voditelj oddaje obtožil bivšega veleposlanika v Siriji Petra Forda, da je ruski operativec.

“Ne puščam svojih možganov pred vrati, ko proučujem situacijo analitično. Trudim se biti objektiven,”je odgovoril Ford. “Na osnovi prejšnje izkušnje, vključno z Irakom, lahko vidimo, da ni treba vsega jemati za gotovo, kar nam takoimenovani obveščevalni strokovnjaki govorijo, ko imajo načrt.”

“Trump je pravkar dal džihadistom tisoč razlogov za izvedbo operacij pod lažno zastavo, videč, koliko je to uspešno in lahko, z lahkovernimi mediji sprovocirati in usmeriti Zahod na nezmerne reakcije.”

“Uporniki (Al Kaida in ISIS) bodo po vsej verjetnosti organizirali operacijo, podobno tisti, ki so jo izvedli – to je dokumentirano s strani Organizacije združenih narodov avgusta lani – izvedli so napad s plinom klora na civiliste in poskušali prikazati kot dejanje režima.”

“To se bo zgodilo in imeli bpmo vse vojne hujskače, ki nam bodo govoriti, da nam Asad kljubuje in da se mora v večji meri kreniti na Sirijo.”

“Z vašo strokovnostjo – moramo spomniti, da ste bivši veleposlanik v Siriji – z vašim znanjem o Bašarju al Asadu in o njegovem režimu v tej državi, kaj menite, da bo njegova reakcija na to?”

Ford je dejal: “Asad je morda surov, brutalen… vendar ni nor. To govori proti prepričanju, da bi Asad vse to natovoril sebi na glavo, bez vojaške prednosti, kraj, ki je bil bombardiran, nima nikakršnega vojaškega pomena, to absolutno nima smisla. To je razjezilo Ruse. Ne zaradi česa drugega, enostavno to ni sprejemljivo.”

“Vsi bomo nosili posledice. Cena nafte bo poskočila. Verjetno bo kot rezultat, več uporabe kemičnega orožja in ne manj. Pomembno je tudi to, da bodo Rusi in Sirci manj sodelovali v boju proti ISIS-u.”

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)