Ameriški ultimat Moskvi; Tillerson: Izberite že enkrat, ali mi ali Asad in Iran! – TOPNEWS.si

Ameriški ultimat Moskvi; Tillerson: Izberite že enkrat, ali mi ali Asad in Iran!

Ameriški ultimat Moskvi; Tillerson: Izberite že enkrat, ali mi ali Asad in Iran!

Ameriški šef diplomacije Rex Tillerson je sporočil ultimat Rusiji in jo pozval, naj izbere stran: ali ZDA in njene zaveznice, ali Sirija, Iran in Hezbollah, poroča agencija Associated Press.

Po poročanju Associated Pressa je ameriški državni sekretar Tillerson pred svojo potjo v Moskvu dejal, da “ni jasno, ali je Rusija neresno dojela svojo dolžnost, da se iz Sirije umakne kemično orožje, ali je bila preprosto nesposobna, da kaj takega naredi”.

“Razlika niti ni tako pomembna za tiste, ki so zdaj mrtvi. Tisto, kar je ključnega pomena je, da sedaj nikakor ne dovolimo, da se podoben zločin ponovi,” je dejal Tillerson.

Njegova izjava je sledila samo nekaj minut po tem, ko so iz Kremlja sporočili, da so odnosi med ZDA in Rusijo “najtežji” od konca Hladne vojne.

“Želimo osvoboditi sirski narod pred trpljenjem. Rusija je lahko del te prihodnosti in lahko ima pomembno vlogo. Ali pa lahko vzdržuje svoje zavezništvo s “to skupino”, vendar smo mnenja, da to dolgoročno ne bo v korist ruskih interesov,” je dejal Tillerson.

Trumpov državni sekretar, katerega so ameriški mediji pred imenovanjem opisovali kot “ruskega človeka”, je sporočil, da je Asad izgubil legitimnost.

“Vsem je jasno, da se vladavina družine Asad bliža h koncu. Vprašanje je, kako se bo vse skupaj končalo in zato je vprašanje tranzicije zelo pomembno za našo pozicijo do trajnosti in stabilnosti znotraj združene Sirije,” je dejal ameriški državni sekretar Tillerson, poroča CBC News.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Solo 5 let

    Sionistični gospodarji sveta in njihov buldog ZDA so sklenili, da je napočil čas za še eno svetovno vojno, v kateri bodo dokončno izbrisali z obličja Zemlje belo raso in zahodno civilizacijo. Američani bodo spet masovno umirali na Bližnjem vzhodu za imperialistične interese Velikega Izraela, ob tem pa v vojno zvlekli še Ruse, Evropejce in ves zahodni beli svet. Kdaj se bodo zahodnjaki že enkrat naučili, da jih služenje židovskim interesom pelje le v suženjstvo, smrt in pogubo?