Britanski minister za obrambo: Rusija je odgovorna za vsako žrtev napada s kemičnim orožjem – TOPNEWS.si

Britanski minister za obrambo: Rusija je odgovorna za vsako žrtev napada s kemičnim orožjem

Britanski minister za obrambo: Rusija je odgovorna za vsako žrtev napada s kemičnim orožjem

Britanski minister za obrambo Michael Fallon je danes izjavil, da je Rusija “posredno” odgovorna za vsako civilno žrtev napada s kemičnim orožjem v Siriji.

Rusija mora pokazati odločnost, ki je nujno potrebna, za discipliniranje sirskega režima. Rusi imajo vpliv v tej regiji… Ta najnovejši vojni zločin se je zgodil pred njihovimi očmi, je dejal Fallon za britanski “Sunday Times”.

Britanski minister poudarja da, v kolikor želi biti Rusija oprana odgovornosti za prihodne napade, mora ruski predsednik Vladimir Putin trajno odstraniti zaloge kemičnega orožja sirskega predsednika Bašarja al-Asada in aktivno sodelovati v procesu ohranjanja miru v svetu.

Najmanj 70 oseb je umrlo v napadu, za katerega ZDA trdijo, da je bilo uporabljeno kemično orožje, zaradi česar so ameriške sile v petek izstrelile 59 raket na sirsko letalsko bazo v Siriji, iz katere je po trditvah ZDA bil izveden napad s kemičnim orožjem.

Damask in Moskva sta zanikali, da so sirske vojaške sile odgovorje za napad s kemičnim orožjem. Zahodne sile so zavrnile njuno pojasnilo, da so kemčna sredstva prišla iz skladišč orožja upornikov proti Asadovemu režimu, poroča Reuters.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)