Organizatorji sobotnega protesta se distancirajo od poziva “zbudi se Dolfa” – TOPNEWS.si

Organizatorji sobotnega protesta se distancirajo od poziva “zbudi se Dolfa”

Organizatorji sobotnega protesta se distancirajo od poziva “zbudi se Dolfa”

Kot smo že pisali, je Facebook skupina “Upor Slovencev” prejšnjo soboto na Trgu Leona Štuklja organizirala protestni shod proti migrantom in vladi Mira Cerarja, “Vstaji naroda proti vladi in naseljevanju migrantov”, kakor so protest poimenovali organizatorji, je pomagalo organizirati tudi nekaj političnih strank.

Organizatorka protesta Ana Žagar Žana se je na začetku zahvalila vsem tistim, “ki ste mi pomagali, stali ob strani strani…. Zahvaljujem se še enkrat za podporo stranki ReSET, (ustanovni kongres stranke ReSET je v času protesta potekal v znanem mariborskem hotelu Habakuk), stranki Najprej Slovenija – NPS, in ljudem iz SDS-a, ki so prav tako pristopili k soorganizaciji protesta, tudi udeležili z rahlo zamudo.”

Protest, ki se ga je udeležilo kakih 20 ljudi, bi verjetno ostal neopažen, če ne bi eden od udeležencev med govorom organizatorke protesta dejal: “Zbudi se spoštovani Dolfa Hitler, pa bo spucal, pa bo folk mel v Mariboru službo delo…se bomo dvignili, poln kurac mam tega,” nato je jezno zapustil protest.”

Vsaj po posnetkih iz protesta, nihče od organizatorjev ali udeležencev ni protestiral proti pozivom, udeleženca za vrnitev Hitlerja v Maribor. Smo pa včeraj prejeli pismo Aleksandra Zamude iz Stranke Slovenskega naroda, ki ga zaradi korektnosti objavljamo v celoti. Sicer pa smo takoj po dogodku posnetek celotnega protesta objavili na televiziji TOP TV in na YouTube kanalu https://www.youtube.com/user/toptvslovenija/Videos kakor tudi v istem članku na portalu topnews.si na povezavi http://www.topnews.si/2017/03/27/video-v-mariboru-pozivi-k-vrnitvi-hitlerja/ in ne drži, da smo objavili samo incident.
logo-topnews (1)

V nadaljevanju objavljamo pismo Stranke Slovenskega Naroda:

Pozdravljeni gospod Vodušek.

Nedavno sem zasledil vašo objavo na TOPNEWS, se pravi video posnetek, ki ste ga naredili na protestu v Mariboru dne 25.03. 2017. Ta posnetek ste objavili pod naslovom: V Mariboru pozivi k vrnitvi Hitlerja. Člani naše stranke smo bili prisotni na tem protestu, ter tudi govorniki. Način na katerega ste predstavili ta posnetek in sama izbira izseka dogajanja katerega ste izbrali, se nam zdi zelo sporna. Izbrali ste del, ko je oseba, katera je kazala vidne znake opitosti ter dejansko pozivala k vrnitvi Hitlerja. Če bi raziskali ozadje tega človeka, katerega iz nekaterih virov pozna večina Mariborčanov, bivši zagrizen komunist, sedaj pa človek z velikimi težavami zaradi zasvojenosti z alkoholom. Zato si upamo trditi, da je bila njegova provokacija namenska ter nastavljena iz strani nasprotnikov desnice, s čimer bi se ljudi kateri ne podpirajo vlade in njene migrantske politike, prikazalo kot naciste in fašiste.

Naj še enkrat poudarim, da se udeleženci tega protesta, ne strinjamo z blodnjami te dotične osebe in ne delimo njegovega mnenja, kot tudi to da biti domoljub ne pomeni biti nacist ali fašist. Biti domoljub pomeni da ljubiš svoj narod, ter deluješ v smeri njegove zaščite in obstoja, kot tudi njegove vsesplošne dobrobiti. Kot domoljubi spoštujemo državo, katero smo si Slovenci leta 1991 priborili, zato se ne strinjamo s politiko vlade, katera, vodi v uničenje države in naroda. Pokazati to nestrinjanje je bil namen tega protesta, na katerem pa Hitler in nacizem nimata kaj iskati. Naši protesti so za razliko od protestov levice, katera nas obtožuje fašizma in nacizma, miroljubni in nenasilni, kajti zavedamo se da nasilje in uničevanje lastnine lastnega naroda povzroča le škodo in nikakor ne doprinese k dobrobiti našega naroda.
Da se pa na takšnih protestih najde tudi nekdo kateri nima ničesar z našim gibanjem, ter je po možnosti tudi nastavljen iz strani naših nasprotnikov, pa na žalost nimamo vpliva in ker je prireditev na javnem prostoru, tudi nimamo pooblastil da takšno osebo odstranimo.

Zato vas pozivam da kot medij ne nasedate takšnim provokacijam, ter ne ustvarjate senzacionalističnih naslovov, kateri nimajo ničesar skupnega z objektivnim poročanjem. Z lahkoto bi namreč objavili stvari, takšne kot v resnici so ter raje prikazali kakšnega od govorov, govornikov na tem shodu, s čimer bi prikazali čemu je bil ta shod v resnici namenjen. Prav tako vas pozivam, da se izogibate takšnih senzacionalističnim naslovom, obrobnega dogajanja. Le tako bodo lahko vaš medij označen kot zaupanja vreden in resen, ter ga ljudje ne bodo obravnavali kot del rumenega tiska. V želji po konstruktivnem sodelovanju v službi resnice in slovenskega naroda, se vam že v naprej zahvaljujem.

Aleksander Zamuda, Stranka Slovenskega Naroda

Spoštovani gospod Vladimir Vodušek
V skladu z zakonom o medijih vas pozivam za popravek, saj ste ob javnem zborovanju proti vladi in naselitvi nezakonitih migrantov navedli zavajajoč naslov, ki blati in žali dogodek, organizatorje in enako misleče ljudi.
Zborovanje je bilo namreč prijavljeno in organizirano ter varovano v skladu z zakonom o javnih zbiranjih
.
Vaša trditev, da je eden od protestnikov, klical Hitlerja, ne drži! Nastavljen mimoidoči provokator ,dobro znan Mariborčanom (zaradi groženj), kar je možno preveriti tudi na PP Maribor , NIMA nič z izvedbo in udeležbo protesta!
Vaša navedba je zavajajoča in ne drži, zato vas pozivam, da to popravite.
Organizatorka protesta:FB profil Ana Žana
Maribor. 29.03.2017

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
 • comment-avatar
  Nata 7 let

  O, sveta mamka, no ?? Pa kaj, če je omenjal Dolfeta ??

  Če se drugače ne moremo zbuditi iz te komunistične omame, bomo pa vsaj ob takih primerih našpičili uhece ! In se vprašali ?? Je to svoboda ?

  Pa tudi pisati taka pisma je neumna poteza !! Še bolj se porineš v drekec pekec !!
  Se je potrebno v naši državi res opravičevati prav za vsako besedo, ki levemu, ali pa desnemu ne paše ??