Šokantna trditev senatorke Feinstein: “Donald Trump bo odstopil!” – TOPNEWS.si

Šokantna trditev senatorke Feinstein: “Donald Trump bo odstopil!”

Šokantna trditev senatorke Feinstein: “Donald Trump bo odstopil!”

Demokratska senatorka in članica Odbora za pravosodje Dianne Feinstein trdi, da bo ameriški predsednik Donald Trump v kratkem odstopil, danes poroča britanski Independent.

Senatorka Dianne Feinstein je v petek na protestu v Los Angelesu, namignila, da bo predsednik Trump odstopil prej, kot pa bo prisiljen oditi z oblasti.

Pri tem je namigovala, da ve več, kot pa lahko v danem trenutku pove.

“Vemo, da predsednik Trump vsakodnevno krši zakon. Očitno je, da ima dogovor z Rusijo. Veliko je stvari, ki jih Trump počne, ki pa so protiustavne. Kako naj ga spravimo z oblasti?, je senatorka Feinsteinova vprašala prisotne in ponovila, da veliko ljudi dela na preiskavi primerov kršitev zakonov in ameriške Ustave.

Senatorka je omenila, da so poslovna potovanja Trumpovih sinov v Dubai, kjer sta Donald Jr in Eric odprla novi golf klub z igriščem, nedopustna. Pošiljanje sinov v drugo državo z namenom sklepanja finančnih dogovorov za Trumpovo podjetje in nato pokriti stroške na račun Vlade, to bi morala ameriška vlada, po mnenju senatorke Feinsteinove, zavrniti.

“Delamo na kopici računov, ki nakazujejo konflikt interesov,” je dejala senatorka.

Že od februarja med demokrati v Predstavniškem domu Kongresa, na pobudo kongresnika Marka Pocana, poteka razprava o možnosti “impičmenta” proti ameriškemu predsedniku, tudi med drugim zaradi konflikta interesov glede sestave spiska muslimanskih držav, za katere velja prepoved vstopa v ZDA. Na tem spisku naj ne bi bilo muslimanskih držav, v katerih imajo Trumpova podjetja posel. Šlo naj bi za Saudovo Arabijo, Turčijo in potencialno Egipt.

“Menim, da bo predsednik Trump odšel sam z oblasti,” je dejala Feinsteinova.

Independent opozarja, da senatorka Feinsteinova ni prva, ki namiguje, da bi se lahko Trump sam odločil odstopiti s funkcije predsednika. Omenja režiserja Michaela Moora, ki je predvidel zmago Trumpa na predsedniških volitvah, vendar se je zmotil v napovedi, da bo Trump odstopil še pred svojo inauguracijo. Za razliko od režiserja Moora, tokrat Trumpov odstop napoveduje senatorka, ki naj bi imela “insiderske” informacije.

Po zadnjih javnomnenjskih raziskavah, 46 odstotkov registriranih volivcev meni, da je potrebno uvesti “impičment” proti predsedniku Trumpu, 9 odstotkov jih je odgovorilo, da ne ve in 45 odstotkov je mnenja, da se ga ne sme odstraniti s položaja.

V ameriški zgodovini je edini ameriški predsednik, ki je odstopil s funkcije doslej, Richard Nixon. Nixon je bil prisiljen odstopiti zaradi afere Watergate.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Težava Trumpovih nasprotnikov je v tem ;da se lahko zadeva obrne tudi proti njim:
    Seveda pa je treba tudi vedeti ;da gre za politično propagando:Karkoli bo bo zanimivo videti: