Trump: Nemčija dolguje ogromno denarja NATO-u! – TOPNEWS.si

Trump: Nemčija dolguje ogromno denarja NATO-u!

Trump: Nemčija dolguje ogromno denarja NATO-u!

Ameriški predsednik Donald Trump je danes izjavil, da je imel “odličen sestanek” z nemško kanclerko Angelo Merkel in hkrati obtožil Berlin, da dolguje NATO “ogromne količine denarja” in pozval Nemce, da Američanom plačajo več za obrambo, ki jim jo zagotavlja NATO.

“Kljub temu, kar ste slišali iz lažnivih novic, sem imel odličen sestanek z nemško kanclerko Angelom Merkel. Ne glede na to, Nemčija dolguje ogromne količine denarja NATO in ZDA morajo plačevati več za močno in zelo drago obrambo, ki jo zagotavljajo Nemčiji, je napisal Trump na svojem Twitter profilu.

Trump je včeraj med sestankom povedal kanclerki Merklovi, da ZDA močno podpirajo NATO, vendar pa morajo zavezniki “plačati to, kar dolgujejo”.

Številne države dolgujejo veliko denarja in ta situacija ni pravična do Združenih držav Amerike, je dejal Trump na začetku skupne tiskovne koference z Merklovo v Beli hiši.

Predsednik Trump je poudaril, da države, ki dolgujejo, morajo plačati svoj del, v kolikor želijo dobiti obljubo, da jih bo ostanek Alijanse branil, prenaša Associated Press.

Merkelova je povedala, da je ohrabrujoča Trumpova podpora NATO in obljubila, da bo Nemčija povečala svoj prispevek.

Nemški “Bild” je v petek poročal, da je predsednik Trump po pogovoru na štiri oči v Ovalnem kabinetu, zavrnil rokovanje s kanclerko pred novinarji, saj naj bi bil jezen.

Predsednik Trump je pred tem prisrčno sprejel kanclerko pred Belo hišo, ko sta se tudi rokovala.

Med potekom sestanka nemške kanclerke in predsednika ZDA, je kanclerka Merklova delovala bolj suvereno, medtem ko je Trump bil vidno napet. Sestanek naj bi bil dober, je ocenil nemški Deutsche Welle.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Ne razumem, kako naj bi, oz. kako je lahko Merklova delovala bolj suvereno ?
    V kakšnem smIslu pa ? Po vsej tej šlamastiki, ki jo je njen država zakuhala celi EU ???