Trump začel racijo v 6-ih zveznih državah, stotine migrantov v zaporih, čaka na deportacijo – TOPNEWS.si

Trump začel racijo v 6-ih zveznih državah, stotine migrantov v zaporih, čaka na deportacijo

Trump začel racijo v 6-ih zveznih državah, stotine migrantov v zaporih, čaka na deportacijo

Ameriška imigracijska policija je v preteklem tednu izvedla niz racij v šestih državah ZDA in pri tem aretirala stotine migrantov, brez ustreznih dokumentov.

Tiskovni predstavnik imigracijske policije je potrdil, da so njihovi agenti v preteklem tednu vdrli v domove in na delovna mesta v Atlanti, Chicagu, New Yorku, Los Angelesu, Severni in Južni Karolini.

Med racijami, ki so se začele prejšnji ponedeljek in trajale vse do petka, je bio odkritih na stotine migrantov iz kar nekaj držav Latinske Amerike, je dejala Gillian Christensen iz Ministrstva za domačo varnost.

Gre za ljudi, ki so grožnja javni varnosti ali grožnja integriteti imigracijskega sistema, je dejala Christensenova, in dodala, da je večina aretiranih resnih kriminalcev, med njimi je tudi nekaj takih, ki so bili že obsojeni za uboj in nasilje v družini.

Gre za največjo racijo, od kar je predsednik Trump 26. januarja podpisal kontroverzni ukaz o prepovedi vstopa migrantov iz sedmih muslimanskih držav.

Vladni funkcionarji so pojasnili, da so racije organizirane z namenom “targetiranja” in lociranja policiji znanih kriminalcev. Med aretiranimi naj bi bilo veliko število tudi takih, ki nimajo kazenskih dosjejev.

Očitno gre za odstopanje od podobnih racij, ki jih je izvajala Obamova administracija, ko so policisti lovili, aretirali in deportirali samo ilegalne migrante, ki so bili storilci nekega kaznivega dejanja na ozemlju ZDA.

Predsednik Trump je obljubil, da bo deportiral okoli 3 milijone ilegalnih imigrantov s kriminalnim dosjejem. Prav tako je Trump prejšnji mesec spremenil politiko Obamove administracije, da prioriteto pri deportacijah predstavljajo že obsojeni ilegalni migranti.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Vrhovni sodnik 6 let

    Vse po vrsti.

  • comment-avatar
    šmentanamuha 6 let

    Tako, čakamo, kdaj se bo zastonj turizem končal tudi pri nas v Evropi. Toliko o tem, če je kdo mislil, da so Trumpove obljube prazne marnje.