Komunikacijski šum in “nedojebana deca” – TOPNEWS.si

Komunikacijski šum in “nedojebana deca”

Komunikacijski šum in “nedojebana deca”

Ko sem enega od vidnih slovenskih politikov starejše generacije prosil za komentar poglabljanja spora med Mirom Cerarjem, ki je v sporočilu za javnost Milana Brgleza pozval k razmisleku o njegovem nadaljnjem sodelovanju v vlogi podpredsednika SMC, je dejal, da zadeve ne bi želel komentirati. “Off the record” pa je dal prispodobo, ki jo je eden od športnih funkcionarjev nekoč uporabil za sprto košarkarsko reprezentanco – “nedojebana deca”. Kako simbolično, Oktet 9, ki je razveseljeval goste v dvorani med drugim tudi predsednika DZ Milana Brgleza in ministre, je začel svoj nastop z pesmijo MI2 Čista jeba. Saj veste Čista jeba, to je čista jeba, ko si hkrati čisto blizu
pa tak daleč od vsega. Zanimivo je, da Cerar na tiskovni konferenci ni želel komentirati strankarskega spora, novinarje pa je obvestil, da je stranka v njegovem imenu dala sporočilo za javnost, v katerem je do skrajnosti zaostril retoriko do Brgleza.

izjava za javnost cerar brglez

Brglez, ki je tako rekoč prebledel, pa se je do konca prireditve le nekako zbral in dejal, “da spoštuje danes izraženo Cerarjevo mnenje, bi ga pa želel natančno preučiti, preden ga bo komentiral. “Menim pa, da pogovor prek medijev, niti za medije, ni pravi pogovor. Mora priti do pravega pogovora, potem bo vse jasno,” je dejal Brglez, ter dodal, da se bosta s Cerarjem vsekakor pogovorila, ko bo čas za to. Na naše vprašanje, kdo razrešuje in imenuje podpredsednika stranke, je potrdil, da svet stranke vendar meni, da “zadeva še ni tako daleč”.

V pisnem sporočilu za javnost pa je poudaril, da ostaja zvest vodilom stranke, med katere sodijo pravna država, medsebojno spoštovanje in človekove pravice. “Verjamem, da lahko s predsednikom SMC Mirom Cerarjem še naprej deliva ta skupna vodila stranke SMC,” “Ko sem soustanavljal stranko SMC, sem se zavezal njenim vodilom,” . Brglez trdi, da jim ostaja zvest še naprej. Hkrati meni, da lahko poglede na skupna vodila SMC, ki so zapisana v programu stranke, s Cerarjem najbolje soočita “na štiri oči, daleč od medijskega poročanja in zaskrbljene javnosti”.

“Takšno srečanje na štiri oči bo gotovo odpravilo šum v medsebojni komunikaciji, ponovno vzpostavilo obojestransko zaupanje, pomirilo skrbi poslank in poslancev, članov in članic SMC, simpatizerjev in simpatizerk SMC ter omogočilo skupno rešitev, ki bo koristna za državo, državljane in državljanke ter seveda tudi za politično stabilnost” .

Vladimir Vodušek

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)