Džihadisti v Evropi novačijo otroke migrante! – TOPNEWS.si

Džihadisti v Evropi novačijo otroke migrante!

Džihadisti v Evropi novačijo otroke migrante!

Teroristične skupine kot je Islamska država novačijo otroke-begunce, ki so brez spremstva staršev ter jim plačujejo pot v Evropo.

Poročilo Quilliam fundacije, ki se bori proti ekstremizmu, opozarja, da je v Veliki Britaniji izginilo na stotine otrok, starih manj kot 18 let, od takrat, ko so se začeli množični prihodi migrantov.

Prihod mladih v Evropo in Veliko Britanijo se financira s strani terorističnih skupin, ki plačujejo tihotapcem, da jih prepeljejo preko meje in jih nato na mukotrpni poti v nekem trenutku radikalizirajo.

Prav tako teroristi aktivno novačijo otroke v begunskih kampih, s hrano in denarjem jih podkupijo ter plačajo prvi del denarja za potovanje v Evropo. “Otroci in mladi ljudje, ki so na tak način “rekrutirani in indoktrinirani”, predstavljajo pomembno dobrino za Islamsko državo “, piše v poročilu.

Po tem ko pridejo v evropske države, številni otroci izginejo iz sistema zaščite. Razlogi za to naj bi bili: strah pred zavrnitvijo azila, medtem ko nekateri končajo pri trgovcih z ljudmi ali pa se jih spolno zlorablja in izkorišča, se navaja v poročilu.

Poročilo fundacije kaže na to, da lahko ekstremisti pokušajo z metodo infiltracije vstopiti v begunske skupine in kasneje radikalizirati mlade v katerikoli fazi potovanja. Podatki za leto 2015 kažejo na to, da je v času od januarja do septembra izginilo 340 otrok, 132 otrok pa do konca leta, poroča Daily Mail.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)