Marine Le Pen začela kampanjo s sloganom “Made in France” – TOPNEWS.si

Marine Le Pen začela kampanjo s sloganom “Made in France”

Marine Le Pen začela kampanjo s sloganom “Made in France”

Predsednica ekstremno desničarske stranke Nacionalna fronta Marine le Pen je danes predstavila politični slogan “narejeno v Franciji” (made in France), s katero bo nastopila na bližajočih se predsedniških volitvah v Franciji.

Slogan “narejeno v Franciji” pomeni, bo Francija varovala svoje meje, uporabljala svojo valuto in da njene identitete ne bodo spremenili ne migranti, ne begunci, niti globalizacija.

Vodja nacionalne fronte je ta vikend v Lionu začela uradno kampanjo za predsedniške volitve, ki bodo potekale med 23. aprilom in 7. majem.

Sodeč po anketah, po katerih je favoritinja v prvem krogu volitev, si Marine le Pen ni mogla izbrati boljšega trenutka za začetek kampanje, poroča agencija AP.

Odločitev Velike Britanije, da izstopi iz EU in izvolitev Donalda Trumpa za predsednika ZDA, bi lahko navdihnila potencialne volivce in dvignila moralo njenih pristašev na strankarskem shodu v Lionu.

Marin le Pen je nedavno dejala, da se cel svet, po Brexitu in Trumpu, začenja zavedati tega, kar je že leta govorila.

Le Penova je opustila model “ultraliberalne” ekonomije, globalizacije, odprtih mej in “masovne migracije”, predvsem muslimanov. Po njenem mnenju, migranti jemljejo delo Francozom, povečujejo nevarnost terorizma in kradejo francosko identiteto.

Predsednica Nacionalne fronte je sporočila svojim pristašem, da se bo to spremenilo, če zmaga na predsedniških volitvah.

Marine le Pen bo letošnjo pomlad drugič kandidirala za predsednico Francije, potem ko je leta 2012 zavzela tretje mesto na francoskih predsedniških volitvah.

K.R.

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)