Zveza NATO zaradi Hrvatov v paniki? – TOPNEWS.si

Zveza NATO zaradi Hrvatov v paniki?

Zveza NATO zaradi Hrvatov v paniki?

Po poročanju nekaterih medijev v naši soseščini naj bi bila zveza NATO v paniki zaradi informacije, da se Srbija preko Moskve oborožuje. Poleg že prejetih šestih “migov 29” v polni bojni pripravljenosti, se Srbija z Rusi dogovarja za novo pošiljko dodatnih 12 “vrhunskih” vojaških letal.

Hrvaška obveščevalna služba je opozorila države partnerice zveze NATO na tajni ruski načrt, katerega končni cilj je formiranje “Velike Srbije”. Hrvaški obveščevalci trdijo, da poleg “migov 29” in tankov T72, Rusi in Belorusi pošiljajo Srbiji tudi raketne sisteme ‘buk’, ‘tor, ‘tunguska’, ‘kornet’ in ‘točka-otr21’. Prepričani so, da je tako velika količina orožja zadosten dokaz, da Vladimir Putin in Aleksander Lukašenko pripravljata Srbijo za “novo balkansko vojno”!?

Po besedah odlično obveščenih virov, Hrvati ocenjujejo, da jim v primeru, ko Srbija razpolaga z 22 najsodobnejšimi vojaškimi letali tipa “mig 29,” helikopterji “KIOWA WARRIOR”, ki so jih nabavili pri Američanih, kaj dosti ne pomagajo.

To je glavni razlog, da so preko svojih diplomatskih obveščevalnih kanalov naredili pravo paniko v zvezi NATO. Poslali so več zaupnih poročil o tem, kaj natančno nameravata Moskva in Minsk poleg “migov” in tankov, dobaviti Srbiji. Šlo naj bi za dobavo več vrhunskih raketnih sistemov velike rušilne moči… Hrvaški analitiki ocenjujejo, da Putin in Lukašenko namerno oborožujeta Beograd in ga pripravljata na vojno, ki bi omogočila “Veliko Srbijo”.
Visoko pozicionirani zahodni diplomat, ki ni želel biti imenovan, je komentiral, da so navedbe hrvaških obveščevalcev nesmiselne in odražajo le nezadovoljstvo Zagreba nad krepitvijo srbske vojaške moči ter poskušajo na tak način slednje preprečiti. Hrvatom v zvezi NATO v tem trenutku odgovarja igranje vloge žrtve, saj so doslej s strani Zahoda dobili kar so želeli.

Omenjene navedbe doslej, ni želel še nihče uradno komentirati.

K.R.

.

 

COMMENTS

Wordpress (0)