Rusi obtožujejo ZDA: Pripravljeni ste na sprego s teroristi, da bi strmoglavili Asada – TOPNEWS.si

Rusi obtožujejo ZDA: Pripravljeni ste na sprego s teroristi, da bi strmoglavili Asada

Rusi obtožujejo ZDA: Pripravljeni ste na sprego s teroristi, da bi strmoglavili Asada

Potem ko ZDA ne spoštujejo sporazuma, ki so ga same pripravile, poskušajo odgovornost zvaliti na nekoga drugega, je dejala tiskovna predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve Rusije Maria Zaharova.

V Moskvi je vse večji vtis,da so ZDA v želji za spremembo režima v Siriji pripravljene tudi na “pakt s hudičem” oziroma na zavezništvo s teroristi. Ministrstvo za zunanje zadeve Rusije je včeraj izrazilo obžalovanje zaradi odločitve Washingtona, da ustavi pogovore z Moskvo o premirju v Siriji. Ocenjujejo, da ZDA poskušajo odgovornost za neuspeh in nespoštovanje sporazuma o Siriji prevaliti na Rusijo, poroča AFP.

Zaharova je še dejala, da je odsotnost delovanja Washingtona v tem obdobju, povzročilo prerazporeditev ekstremistov, njihovo oboroževanje in mobilizacijo resursev, poroča Tass.

Washington je predhodno suspendiral pogovore z Rusijo o Siriji z namenom doseči prekinitev ognja in vzpostavitve skupne vojaške grupacije za obračun z džihadisti. To ni bila lahka odločitev, je dejal tiskovni predstavnik State departmenta John Kirby in zatrdil, da Rusija in njeni sirski zavezniki stopnjujejo napade na področjih s civilisti, poroča AFP.

Karin Romanov

COMMENTS

Wordpress (0)