Odbor 2014 odslej le enkrat mesečno – TOPNEWS.si

Odbor 2014 odslej le enkrat mesečno

Odbor 2014 odslej le enkrat mesečno

Odbor 2014, ki je odigral odločilno vlogo pri izidu sodnega procesa proti Janezu Janši v zadevi Patria se bo, po odločitvi Skupščine sestajal le še enkrat na mesec in sicer vsak drugi četrtek.

“Na nek način smo izpolnili vse naše cilje, čeprav ne vse na način, kot si želimo”, je na prvem jesenskem shodu povedal predsednik odbora 2014 Aleš Primc. Prva je, da nadaljujemo prav je, da ne končamo. Je pa verjetno tudi prav, da nekoliko razmislimo na kakšen način nadaljevat. Saj veste velike zgodbe se težko ponavljajo dvakrat na isti način. Meni je težko izreči tole , ker verjamem, da bo kdo nezadovoljen, ampak poglejte jaz bi predlagal ,da se odslej naprej dobivamo vsak drugi četrtek v mesecu”.

Premalo, premalo… so vzklikali vztrajniki, ki jih je Primc pomiril z besedami, da je veliko razmišljal kako utemeljiti tak predlog. “Jaz verjamem, da nas je veliko tukaj , ki si želimo vztrajati še naprej vsak teden. Ampak nekaj je res, smo v času, ko imamo še veliko drugega dela Slej ko prej bodo volitve. Mi vemo ,da bo za prave spremembe v Sloveniji potrebno zmaga na volitvah”, tako je, tako je pritrjuje množica Alešu Primcu , ki nadaljuje; Če hočemo zmagati na volitvah bomo morali biti več časa med ljudmi in se mi zdi prav, da se dobimo enkrat na mesec, si naberemo te skupne energije, skupnega zagona in gremo potem za cel mesec med ljudi in delamo za zmago na volitvah, ki bo prinesla prave in resnične spremembe v Slovenijo. Bravo , bravo vzklika množica Aleš Primc pa dodaja: to je daleč od tega da bi mislil kdo ,da smo gotovi. To kaže samo na to ,da se pripravljamo na zmago na volitvah in se zavedamo ,da smo sedaj delali na sebi, sedaj pa bomo delali med ljudmi še bolj kot do sedaj”.

Vili Kovačič je predlagal ,da se ohrani ta zborovanja proteste enkrat na teden. Spomnil je , da so vztrajniki pod pritiskom ulice na drugi strani že enkrat spremenili termin in premaknili proteste iz srede na četrtek . “Zato predlagam ,da proteste ponavljamo vsak četrtek ob petih tako kot do sedaj.”

Naj spomnimo ,da se je Odbor 2014 sestajal pred Vrhovnim sodiščem vsak dan od dne, ko je Janez Janša moral v za por do njegove izpustitve na prostost.

 

COMMENTS

Wordpress (0)