“Od trenutka, ko se je začel najin pogovor, me je očaral njegov šarm in lahkotnost”- Tako Melania Trump v knjigi opisuje trenutek, ko je prvič srečala Donalda Trumpa v nočnem klubu Kit Kat v New Yorku – TOPNEWS.si

“Od trenutka, ko se je začel najin pogovor, me je očaral njegov šarm in lahkotnost”- Tako Melania Trump v knjigi opisuje trenutek, ko je prvič srečala Donalda Trumpa v nočnem klubu Kit Kat v New Yorku

“Od trenutka, ko se je začel najin pogovor, me je očaral njegov šarm in lahkotnost”- Tako Melania Trump v knjigi opisuje trenutek, ko je prvič srečala Donalda Trumpa v nočnem klubu Kit Kat v New Yorku

V pravkar objavljenih spominih nekdanja prva dama Melania Trump deli svoje stališče, ki podpira izbiro splava, trenutek, ko je prvič srečala Donalda Trumpa v nočnem klubu v New Yorku, in “krute” govorice o tem, da ima njen sin avtizem.

Pred izidom knjige v torek je več medijev objavilo poročila o nekaterih njenih razkritjih, vključno z njenimi pogledi na splav – kar je sprožilo odpor glede na stališče njenega moža proti splavu. A 256-stransko delo z naslovom Melania večinoma izpušča osebne podrobnosti iz življenja nekdanje slovenske manekenke. Tukaj so največji povzetki iz spominov povzetih po BBC-ju.

O odraščanju v komunizmu in selitvi v ZDA

“Kot zasebna oseba, ki je bila pogosto predmet javnega nadzora in izkrivljanja, čutim odgovornost, da razjasnim dejstva in podam resnične podatke o svojih izkušnjah,” piše Melania, ki v knjigi odraščanja v komunizmu ne prikazuje posebej kritično. Tako omenja, da je bil komunizem v nekdanji Jugoslaviji drugačen od tistega v Sovjetski zvezi, med odraščanjem pa se je počutila bolj povezana z Italijo in Avstrijo kot z državami vzhodne Evrope. Melania opisuje tudi selitev v New York leta 1996, ko je bila stara 26 let, in srečanje s Trumpom v popularnem nočnem klubu Kit Kat, kjer sta se lepo ujela in začela romanco. Trumpa opisuje z velikim navdušenjem in trdi, da sta se ujela na duševni ravni.

1. Melania opisuje Trumpovo “magnetno energijo”

Nekdanja prva dama je v prvem delu svoje knjige razpravljala o svojem delu modela, ki jo je pripeljalo v New York in utrlo pot njenemu prvemu srečanju s Trumpom. Zgodilo se je v petek zvečer septembra 1988, ko je gospa Trump med tednom mode obiskala klub Kit Kat v New Yorku. Za mizo v VIP delu sta jo prišla pozdravit moški – Donald Trump – in njegova “privlačna blondinka”, je povedala. “Od trenutka, ko se je začel najin pogovor, me je očaral njegov šarm in lahkotnost,” je dejala.

Trump je zahteval njeno telefonsko številko. Zavrnila je, namesto tega ga je prosila, naj posreduje svojo številko, piše v knjigi. Nekaj ​​dni pozneje ga je poklicala, kar je vodilo do njunega prvega zmenka na njegovem posestvu Seven Springs v Bedfordu v New Yorku.

2. Melania pravi, da ‘krute’ obtožbe o avtizmu prizadenejo njenega sina
V enem od bolj osebnih delov svoje knjige gospa Trump obravnava obtožbe, da je bil njen sin Barron avtist. Komedijantka Rosie O’Donnell je na družbenih omrežjih objavila nakazovanje, da je bil takrat 10-letnik avtist, in se povezala z videoposnetkom njegovega vedenja in govorice telesa na različnih dogodkih.

»Zgrožena sem bila nad takšno krutostjo,« piše gospa Trump v knjigi. »Jasno mi je bilo, da je ne zanima ozaveščanje o avtizmu. Čutila sem, da napada mojega sina, ker ji ni bil všeč moj mož.” Dejala je, da čeprav “v avtizmu ni nič sramotnega”, njen sin, zdaj star 18 let, ni avtist.  O’Donnell se je pozneje opravičila za objavo, zaradi katere je gospa Trump dejala, da jo je “razjezila”.

“Vedela sem, da bosta tvit in video postala virusna, in vedela sem, kako zelo ga bo to prizadelo,” je dejala. Dodala je, da jo je incident pripeljal do sprožitve pobude proti ustrahovanju v Beli hiši, “Bodi najboljši”.

3. Nekdanja prva dama ponavlja Trumpove lažne trditve leta 2020

Čeprav se gospa Trump morda razlikuje od svojega moža glede reproduktivnih pravic, v veliki meri ponavlja številna Trumpova stališča, vključno z volitvami leta 2020, na katerih je Trump izgubil proti predsedniku Joeju Bidnu. Njen ton je nekoliko mehkejši od moža, ko gospa Trump postavlja pod vprašaj rezultate volitev in trdi, da bi morali biti vsi glasovi prešteti na dan volitev.

V letu 2020 je štetje glasovnic trajalo dlje zaradi večjega števila glasov v odsotnosti zaradi pandemije Covid-19. “Bila je zmešnjava,” piše gospa Trump. “Nisem edina oseba, ki dvomi o rezultatih.” Knjiga nadaljuje s podrobnostmi o dnevu gospe Trump 6. januarja, ko so podporniki njenega moža vdrli v ameriško prestolnico. Pojasnjuje svojo odločitev, da ne bo obsodila nasilja, kot je vprašal njen tiskovni sekretar, in trdila, da “ni vedela za dogajanje” na Kapitolu. »Če bi bila v celoti obveščena o vseh podrobnostih, bi seveda takoj obsodila nasilje, ki se je zgodilo v stavbi Capitol,« piše.

4. Melania opisuje poskus atentata kot opazovanje “razvijanja kaosa”

Proti koncu svoje knjige gospa Trump podrobno opisuje, kako je bilo biti priča poskusu atentata na njenega moža s strani strelca, ki ga je gledala na televiziji. Trump se je v tej sezoni soočil z dvema poskusoma atentata, prvim na julijskem shodu v Butlerju v Pensilvaniji, ko je govoril množici. Gospa Trump, ki se večinoma izogiba kampanji, je bila v Bedminstru v New Jerseyju, ko se je zgodil incident.

“Gledala sem, kako se odvija kaos: streljanje, Donald, ki je nagonsko segel do svoje glave, in takojšen odziv agentov tajne službe, ki so ga ščitili,” piše gospa Trump v svoji knjigi. Po tem, kar se je zdelo kot cela večnost, je rekla, da je končno spregovorila s svojim možem.

Povedala je, da jo najbolj skrbi za sina, ki je prav tako gledal po televiziji. “Vsakič, ko smo videli Donaldov okrvavljeni obraz, sem se morala spomniti, da sem pravzaprav pravkar govorila z njim,” je dejala Melania Trump.

Trumpovo preživetje je opisala kot “nič drugega kot čudež”.

5. Nekdanja prva dama predstavi svoje stališče za izbiro

Melania  Trump je razkrila nekaj najbolj kontroverznih pripomb iz svoje knjige, preden je bila dejansko objavljena, prejšnji teden pa je na družbenih medijih objavila, da imajo ženske pravico do “individualne svobode”. V svojih spominih je predstavila svoje stališče do tega vprašanja.

“Nujno je zagotoviti, da imajo ženske avtonomijo pri odločanju o tem, ali želijo imeti otroke, na podlagi lastnih prepričanj, brez kakršnih koli posegov ali pritiskov vlade,” piše. “Temeljna pravica ženske do osebne svobode, do lastnega življenja, ji daje pooblastilo, da prekine nosečnost, če želi,” je dodala.

Gospa Trump se je zaradi svojih pripomb od takrat soočila z negativnim odzivom, tudi s strani aktivistov proti splavu znotraj republikanske stranke.

Ko so demokrati izrabili vprašanje reproduktivnih pravic za spodbujanje volivcev, se je Trump pri tem vprašanju spopadel. Pripisal si je zasluge za pomoč pri razveljavitvi zadeve Roe v Wade, s čimer je ovrgel ustavno pravico do splava. Drugič je kritiziral republikanske prepovedi splava kot prestroge.

Toda Trump je dejal, da je svojo ženo spodbudil, naj pove svoje mnenje o tem vprašanju. “Pogovarjala sva se o tem. In rekel sem, da moraš pisati tisto, kar verjameš,” je prejšnji teden povedal za Fox News.

COMMENTS

Wordpress (0)