(V ŽIVO) Na uradnem zaključku festivala za tretje življenjsko obdobje tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin – TOPNEWS.si

(V ŽIVO) Na uradnem zaključku festivala za tretje življenjsko obdobje tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin

(V ŽIVO) Na uradnem zaključku festivala za tretje življenjsko obdobje tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin

Festival za tretje življenjsko obdobje, ki se je začel v ponedeljek, se je zaključil s pogovorom o pomembnosti športa v vseh življenjskih obdobjih. Zbrane sta nagovorila častna pokroviteljica predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič in predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki sta udeležencem zaželela, da tudi v tem obdobju ostanejo aktivni in širijo svoja obzorja.

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič, ki je bila tudi častna pokroviteljica festivala, je v nagovoru udeležencem na zaključni slovesnosti izpostavila, naj bodo ponosni na pot, ki so jo prehodili v življenju. Vsako obdobje prinaša svoje lepote in tudi svoje izzive, zato morajo skrbeti zase in za svojo rast. “Bolj kot boste vlagali vase, več boste lahko dali svetu okoli sebe,” je dejala.

“Sem neizmerno hvaležna, da imamo takšne festivale, takšne dogodke, kjer se lahko seznanite z vsem, kar vam pravzaprav to okolje in pa življenje ponuja, vzemite to in obogatite svoje življenje,” je dejala. Obljubila pa je, da se bo trudila, da bi bilo življenje prijetnejše za vse, da si bomo – ko se življenje izteče, lahko rekli: “To je bilo pa super potovanje!”

Zbrane je v videu nagovoril tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin, ki je izpostavil, da upokojitev ni konec, ampak le novo življenjsko poglavje in nov začetek. “Hkrati s staranjem in zorenjem nas življenje obdari s privilegijem upočasnitve, nam da čas za razmislek o karieri in vseh naših dosežkih,” je dejal.

“Ko smo dokončno obkroženi z ljudmi, ki jih imamo radi in za katere nam je mar, je priložnost, da resnično zaživimo pod lastnimi pogoji, nekaj, kar je sicer v današnji dinamiki sveta skoraj nepredstavljivo,” je dejal. Zato je skrb za ohranjanja zdravja in aktiven življenjski slog po njegovem mnenju tako zelo pomemben. “Ni bistveno, ali je to hitra hoja, igranje nogometa s prijatelji, meditacija ali igra z našimi vnuki, ostati aktiven mora biti obljuba samim sebi, ki se je moramo trdno držati, samo tako bomo ohranili fizično moč, oster um in vedrega duha,” je dejal.

V pogovoru, ki ga je vodila predsednica programskega sveta Festivala za tretje življenjsko obdobje Vlasta Nussdorfer so sodelovali minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac ter nekdanji športniki Ivo Daneu, Petra Majdič, Stanka in Dušan Prezelj. Poudarili so pomembnost gibanja v vseh življenjskih obdobjih in podpore države pri tem.

Na uradnem  zaključek festivala bo  navzoče  uvodoma pozdravil predsednik Uefe Aleksander Čeferin. V pogovoru, ki ga bo vodila predsednica programskega sveta F3ŽO Vlasta Nussdorfer, pa bodo sodelovali minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Franjo Bobinac ter nekdanji športniki Ivo Daneu, Petra Majdič, Dušan Prezelj in Stanka Prezelj.

COMMENTS

Wordpress (0)