(VIDEO) Kaj skrbi Pavla Ruparja – “težave v ansamblu” ali rahel jesenski osip števila protestnikov? – TOPNEWS.si

(VIDEO) Kaj skrbi Pavla Ruparja – “težave v ansamblu” ali rahel jesenski osip števila protestnikov?

(VIDEO) Kaj skrbi Pavla Ruparja – “težave v ansamblu” ali rahel jesenski osip števila protestnikov?

“Pavle, Pavle Pavle je včeraj popoldne vzklikala množica na Trgu republike, ko je nastopil glavni govornik na protestu, ki ga je napovedal sam Boštjan M. Turk, Pavle Rupar.
“Pa ne jokat zdaj, jutri bomo jokali,” je e bilo slišati iz množice besede, ki so bile namenjene Ruparju:  Jaz mam srce, jaz jokam. Lepo mi je, lepo mi j,  priznam. Skrbelo me je zadnjih par dni. Sami veste, da se dogaja vse sorte, da je slovenska politika umazana in pokvarjene. Da lahko storijo slehernemu, kar želijo. Na koncu koncev postanejo ljudi naredijo afere, vse samo , da lahko vladajo in da pokradejo, kradejo in kradejo. In mi smo tukaj, da rečemo dovolj je….”

Kaj natančno je bil razlog Ruparjevih skrbi ni popolnoma jasno, vendar včeraj v prvih vrstah nismo opazili  klasične zasedbe ampak sta Ruparju priskočila na pomoč Aljuš Pertinač, Federico V. Potočnik in že prej omenjeni Boštjan M. Turk.

V Ljubljano, kjer  je včeraj  potekal že 14. protestni shod Ruparjevih upokojencev pa tudi ni bilo tako velike množice, kot na prvih protestih, kjer  je  množica zapolnila celotni Trg republike, včeraj pa le dobro četrtino, morda polovico.

Protestniki so se sicer  ob 14. uri zbrali pred RTV Slovenija z zahtevo po ukinitvi prisilnega plačevanja RTV prispevka. Sledil je običajni sprevod po ulicah Ljubljane se je nato vil do parlamenta, kjer so govorci na Trgu republike zahtevali predčasne volitve.

Ruparjev čustveno nabiti govor je bil  sicer običajno dozo  kritike do politike, ki jo je  Rupar imenoval, “banda” , ki si je drznila za slabo vladanje, za kaos v Sloveniji, za težave, ki jih imajo bolniki, starejši brez pokojnin, da ste si banda upali   dvignit plače za petdeset procentov”. Lopovi, Lopovi, Lopovi je navdušeno  vzklikala množica.

“Dr. Golob, vesel bom, ko boste prišli iz Amerike”, je Rupar kritiko usmeril v predsednika vlade, (le ta je sicer že včeraj v parlamentu odgovarjal na poslanska vprašanja – ok pustmo stat), “ko se bosta z gospodično prenehala sprehajati po 5. aveniji  in izbirati oblačila in se zafrkavati z našim denarjem in samotno tolči po mizi združenih narodov, ker ste hotel biti Hruščov, pa niste niti do popka njega,”  je bil kritičen Rupar., ki je bil kritiziral tudi  predsednico  DZ-ja Urško Klakočar Zupančič in šefa protikorupcijske komisije, ki se mu, kot je dejal Rupar,  “obeta sedemdeset odstotno povišanje plače. Na mesec bo dobil 9000 evrov. Mi uboge pare upokojenske ne dobimo celo leto ne toliko, kot ti v enem samem mesecu. Kje živimo , kje smo, ” se je spraševal Rupar.

“In dokler bomo mirno gledal, da nekdo kupi stavbo na Litijski za 7. milijonov in gre., dokler bomo mirno gledali, da za pravijo ua 13.000 računalnikov, ki jih še cigani nočejo imeti 3,5, 6 milijonov evrov. Dokler bomo gledali, da mirno odhajajo toliko časa pravice za nas ne bo,”, ki je posebno poglavje svojega nastopa namenil zdravstvu.

“Hvaležen sem , da si je upal nekdo ( Federico V. Potočnik, ki je prav tako nastopil na shodu), v imenu zdravnikov povedati, da so tu zaradi nas zaradi naših bolezni in da se nek Jenull nek ne vem kdo zdravnik Keber se piše, delajo norca iz ljudi, ki skrbijo za naše zdravje. kako jih moramo še gledati v držav. Nič drugega si ne zaslužijo kot zapor in to takoj.” je bil odločen Rupar.

“Spoštovani bodimo pripravljeni na vse. Začele so se pojavljati nove upokojenske stranke, celo stari izprijeni goljufi prihajajo na sceno. Ne pustite se zavajati, vse to je zato, da razbijejo našo enotnost, da razbijemo nas upokojence na tisoč prafaktorjev, da se vsak zadovolji s tistim procentom, ki ne pomeni nič. Sporočite ljudem ostanimo skupaj. Dokler boste vi bomo tudi mi tukaj,. Dokler nam ne bodo ušpičili toliko svinjarije, kot so jo Ivanu Krambergerju bomo stali tukaj in se borili skupaj z vami,” je v mobilizacijskem  govoru, ki daje slutiti, da se nekaj dogaja v ozadju Ruparjevih upokojencev  zaključil sam Rupar.

COMMENTS

Wordpress (0)